Балуху в Криму відмовили навіть у перерахунку терміну. Помилувати не попросить

Понеділок, 28 січня 2019, 17:06

Незаконний "Верховний суд" анексованого Росією Криму відмовив захисту українського патріота Володимира Балуха в перерахунку терміну його покарання.

28 січня у т.зв. "Верховному суді Криму" розглянули два клопотання захисту українського активіста Володимира Балуха, повідомляє Кримська правозахисна група.

На думку захисту, українцю неправильно врахували час, проведений в СІЗО і під домашнім арештом, – і тому загальний строк покарання Балух по обох незаконних вироках має бути меншим.

Клопотання розглядали "судді" Ігор Крючков і Сергій Рубанов.

Судових засідань було два, адже щодо Володимира Балуха винесено два вироки: про нібито незаконне зберігання зброї і нібито порушення порядку в СІЗО (хоча це Балух був побитий в ізоляторі).

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз сказав "Крим.Реаліі", що Володимир Балух не збирається просити окупантів про помилування.

"Балух усвідомлює, що жодного правосуддя в Росії немає – і рішення про відмову у звільненні його не здивувало", – зазначив він.

"Він не визнає свою провину. Згідно з кримінально-процесуальним кодексом Росії, засуджений повинен визнати провину і звернутися з проханням про помилування. Просити, щоб його помилували і "дали умовно", він не буде. Свій термін він буде досиджувати", – заявив Чийгоз .

Нагадаємо:

  • 25 січня 2019 року підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив Балуху в умовно-достроковому звільненні.
  • У жовтні 2018 року "Верховний суд Криму" переглянув вирок засудженому до 5 років колонії Балух та скоротив термін вироку на місяць: до 4 років і 11 місяців колонії зі штрафом в 10 тисяч рублів.
  • 18 жовтня українця етапували в Керченську виправну колонію №2. У зв'язку з цим Балух призупинив голодування, яке тримав із 19 березня 2018 року. У Балуха після понад 200 днів голодування погіршилося здоров'я.
  • ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.
  • Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію: через прапор України, який майорів на подвір'ї його дому.
  • Правозахисний центр "Меморіал" визнав Володимира Балуха політичним в'язнем. На думку правозахисників, приводом для переслідування активіста могла стати встановлена ​​ним на власному домі табличка "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування