Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розвідка США прогнозує посилення напруги у Азовському і Чорному морях

Середа, 30 січня 2019, 01:46
Розвідка США прогнозує посилення напруги у Азовському і Чорному морях

Напруга у відносинах між Україною і РФ в Азовському і Чорному морях продовжуватиме посилюватись, "бо кожна зі сторін буде підтверджувати суверенні права та спроможності дій на морі".

Про це йдеться у масштабному звіті розвідувальної спільноти США стосовно основних загроз, які постають перед світом, передає "Голос Америки".

Зазначається, що звіт 29 січня представиви директор Національної розвідки США Ден Коутс.

"Напруга у двосторонніх відносинах продовжуватиме посилюватись в Чорному та Азовському морях, бо кожна зі сторін буде підтверджувати суверенні права та спроможності дій на морі.

РФ продовжить військову політичну та економічну дестабілізацію України для того, щоб зашкодити зусиллям Києва з інтеграції до ЄС та посилення зв'язків із НАТО", - наголошується у доповіді Коутса.

"Перехоплення Росією українських кораблів в Керченській протоці та затримування команд суден в листопаді 2018 року демонструє готовність РФ обмежувати свободу навігації України в регіоні і вчиняти політичний тиск на керівництво країни, особливо напередодні виборів в Україні цього року", - йдеться у документі.

"Кремль намагатиметься утримати і, за можливості, розширити свій вплив у країнах колишнього Радянського Союзу, які він вважає, належать до його сфери впливу", - заявили у розвідслужбах США.

Масштабний напад РФ на Україну американська розвідка вважає "операційно можливим, але не вірогідним".

"Ми оцінюємо, що масштабний напад з боку України, або російських формувань є операційно можливим, але не вірогідним у 2019 році", - підкреслив у своєму звіті Коутс.

Читайте також:

Війна у Керченській протоці: таран, штурмовики та захоплення українських кораблів

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Нагадаємо:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування