Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко вручив ордени священнослужителям Вселенського патріархату

Субота, 5 січня 2019, 21:19
Порошенко вручив ордени священнослужителям Вселенського патріархату
прес-служба президента

Президент Петро Порошенко вручив державні нагороди священнослужителям Вселенського патріархату.

Як повідомляє прес-служба президента, вручення відбулося у суботу в Стамбулі під час офіційного прийняття з нагоди підписання томосу про автокефалію Православної Церкви України.

"Президент вручив нагороди за визначну діяльність, спрямовану на зміцнення авторитету православ'я у світі, утвердження ідеалів духовності і милосердя, вагомий особистий внесок у розбудову автокефальної помісної Православної Церкви України", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, орден князя Ярослава Мудрого ІV ступеня вручено митрополиту Бурському, іпертиму та екзарху Віфінії Елпідофоросу та митрополиту Галльському Еммануїлу.

Нагороджено орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня архієпископа Памфільського і Західної єпархії Української православної церви в США, екзарха Вселенського патріарха в Україні Даниїла та єпископа Едмонтонського і Західної єпархії Української православної церкви Канади, екзарха Вселенського патріарха в Україні Іларіона.

Президент також вручив орден "За заслуги" ІІІ ступеня митрополиту Адріанополіса, директору представництва Вселенського Патріархату в Афінах Амфілохію, патріаршому диякону, заступнику головного секретаря Святого і Священного Синоду Константинопольської православної церкви Вселенського патріархату Грегоріосу та митрополиту Пергамському Іоанну.

Нагадуємо:

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування