У розвідці засекретили посадові обов'язки скандального Семочка

П'ятниця, 22 лютого 2019, 15:16

Служба зовнішньої розвідки України відмовилась надати інформацію про прямі посадові обов'язки заступника керівника служби Сергія Семочка.

Про це повідомляє голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський з посиланням на відповідь на запит Служби зовнішньої розвідки.

У службі зазначили, що доступ до інформації про посадові обов`язки Семочка обмежений "згідно з відомчим переліком відомостей, що становлять службову таємницю".

Зазначається, що раніше у розвідці відмовилися повідомляти інформацію про зарплату скандального розвідника, а в НАЗК заявляли, що агентство не перевіряло его декларацію, обгрунтувавши це тим, що перевірка окремих категорій осіб, які мають справу з державною таємницею, потребує погодження з державними органами, де вони працюють.

Нагадаємо:

  • Раніше журналісти оприлюднили результати власного розслідування про статки першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.
  • Його сім'я нібито володіє трьома будинками загальною вартістю близько $8 млн, а родичі мають російські паспорти. За даними ЗМІ, родичі Семочка постійно "курсують" між Києвом та анексованим Кримом.
  • На початку грудня контррозвідка підтвердила, що дружина та дочка Семочка мають російське громадянство.
  • НАБУ відкрило справу Семочка за статтею "незаконне збагачення".
  • Згодом в СБУ повідомили, що розпочали кримінальне провадження за статтею "державна зрада".
  • Сам Семочко заявив що не має стосунку до будинків під Києвом вартістю в мільйони доларів, а його дружина є виключно громадянкою України.
  • Президент Петро Порошенко звернувся до голови СБУ щодо перевірки відомостей держслужбовців, зокрема з правоохоронних та слідчих органів,  які мають родичів у Криму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування