У поранених українських моряків досі лишаються осколки в тілі — адвокат

П'ятниця, 22 лютого 2019, 16:54

У кожного з трьох поранених українських полонених моряків лишаються осколки у тілі, втім офіційної інформації про стан їхнього здоров’я Росія досі не надає.

Про це у коментарі "Громадському" заявив адвокат Микола Полозов.

Він зазначив, що у виписках, які стали підставою для переведення поранених у СІЗО "Лефортово", йдеться про те, що стан їхнього здоров’я це дозволяє.

Також Полозов додав, що моряка катера "Бердянськ" Андрія Артеменка вивозили до лікарні без відповідної згоди, не повідомивши про свої дії.

"Його вивезли з СІЗО в міську лікарню №1 імені Пирогова в Москві, протягом 2-3 годин проводили якісь медичні маніпуляції з використанням медичної техніки, при цьому йому не говорили, що з ним роблять. Він не давав згоди на проведення тих чи інших процедур, йому не повідомили про результат. Але для галочки тепер омбудсмен Москалькова, російська влада будуть заявляти, що ось : ми поранених обстежили", — розповів Полозов.

Адвокат повідомив, що на подібні "обстеження" вивезли і українського моряка Андрія Ейдера, щодо Василя Сороки поки інформація відсутня.

За словами захисника, такі дії Росії не відповідають вимогам щодо забезпечення медичної допомоги пораненим, а відсутність офіційної інформації ускладнює встановлення діагнозу, схеми лікування і реабілітації військовополонених.

"Звичайно ж нашим адвокатам поранені розповідають про свій стан здоров'я: болить рука, нога, у Артеменко падає зір", — розповів адвокат.

За словами Полозова, у кожного з трьох поранених моряків і досі залишаються осколки в тілі. Утім в СІЗО "Лефортово" медчастини немає, є лише лікар, який обслуговує ув'язнених.

Читайте також:

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Нагадаємо, 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування