Ще один захоплений РФ моряк заявив окупантам, що є військовополоненим

Субота, 22 грудня 2018, 02:43
Ще один захоплений РФ моряк заявив окупантам, що є військовополоненим

В ході допиту член екіпажу рейдового буксира "Яни-Капу" Євген Семидоцький заявив слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненим.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов.

Адвокат команди захисту військовополонених українських моряків Микола Фомін відвідав члена екіпажу рейдового буксира "Яни-Капу" Євгена Семидоцького. До початку слідчих дій їм вдалося поспілкуватися наодинці.

За словами адвоката, Євген в хорошому настрої. Фізично почуває себе добре, ніяких скарг не висловлював.

"В ході допиту на слідчих діях Євген Семидоцький заявив під протокол, що є військовополоненим", - йдеться в повідомленні.

За даними Полозова, Семидоцький став 18-м моряком, який заявив про себе як про військовополоненого слідчому СУ ФСБ.

Читайте також Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Нагадаємо:

  • 21 грудня ввечері в ефірі телеканалу "112 Україна" адвокат Сергій Бадамшін повідомив, що за останніми даними, вже 19 з 24 захоплених росіянами в районі Керченської протоки українських моряків визнали себе військовополоненими.
  • 20 грудня на прес-конференції президент Росії Володимир Путін заявив, що спілкувався зі своїм кумом лідером проросійської організації "Український вибір - право народу" Віктором Медведчуком, який прилітав у Росію, щоб домовиться про звільнення 24 українських моряків.
  • Росіяни захопили 2 українських катери, 1 буксир та 24 українських військовослужбовців.  Троє з українських моряків зазнали поранень.
  • Напад стався у нейтральних водах, Україна навела докази цього.
  • Але усіх затриманих моряків та співробітників СБУ, які були на борту, арештували на 2 місяці за звинуваченням у порушенні кордону РФ.
  • За словами уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової, статус українських моряків як військовополонених, згідно з Женевською конвенцією, передбачає "особливу" модель звільнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування