Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Суд скасував догану Луценка одіозному екс-прокурору Сусу

Четвер, 14 березня 2019, 12:49

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним та скасував наказ генерального прокурора Юрія Луценка про притягнення екс-слідчого ГПУ Дмитра Суса до дисциплінарної відповідальності.

Про це йдеться в рішенні суду від 7 березня.

"Визнати незаконним та скасувати наказ Генерального прокурора України від 11 листопада 2016 року № 12-дц про притягнення ОСОБА_1 (Суса – УП) до дисциплінарної відповідальності", - зазначається в ухвалі.

Також суд присудив стягнути на користь екс-прокурора з Генпрокуратури судовий збір, який сплатив Сус, у розмірі 320 гривень.

Догана Сусу була оголошена за "порушення порядку подання декларації" та "подання недостовірних тверджень" в анкеті доброчесності прокурора, тому що він не вказав в анкеті авто Audi Q7 вартістю понад 900 000 грн, що, як з’ясували журналісти, належало його 85-річній бабусі.

Водночас суд дійшов висновку, що ГПУ не надала фактів, які б вказували на постійне користування та несення відповідних витрат Суса на зазначений автомобіль.

"Висновки, викладені за результатами службового розслідування не містять достатніх та беззаперечних доказів на підтвердження їх правомірності", - вважають у суді.

Зі слів матері Суса, вбачається, що автомобілем постійно користувалася вона особисто, а техогляд на її прохання проводив екс-прокурор у Києві.

Суд також вважає, що колишній співробітник ГПУ законно не декларував автомобіль бабусі, бо вона  не є членом його сім’ї.

"Доказів того, що позивач фактично користувався даним автомобілем матеріали справи не містять, так як позивач не ніс відповідних витрат (на авто - УП), суд дійшов висновку, що позивачем правомірно не було включено до декларації відомості про вказаний автомобіль, що свідчить про безпідставність та необґрунтованість висновків службового розслідування", - йдеться в матеріалах суду.

У листопаді 2016 року Луценко за брехню в декларації та анкеті оголосив догану Сусу і понизив його.

Сус працював заступником начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сферах економіки – начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки.

Читайте також: Дмитро Сус: Порошенко сказав Луценку звільнити мене через "співпрацю" із Сакварелідзе

Нагадаємо:

  • 14 квітня 2017 року Дмитра Суса звільнили з посади старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ за те, що він не вніс у декларацію інформацію про житло та автомобіль.
  • Його затримали 25 липня 2017 року в аеропорту "Бориспіль".
  • 29 травня САП передала Подільському районному суду Києва обвинувальний акт щодо Дмитра Суса.
  • 26 липня 2017 року Сусу повідомили про підозру у перепродажі гральних автоматів і відеореєстратора – ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 191 (привласнення майна), ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) ККУ.
  • 27 липня 2017 року Солом'янський райсуд Києва обрав Сусу запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на 2 місяці.
  • 22 березня 2018 року стало відомо, що Дмитро Сус вийшов із СІЗО під заставу в 1,2 мільйона гривень.
  • Наступне засідання у справі Суса в Подільському районному суді відбудеться 26 березня. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування