Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський МЗС нагадав, коли розмістить ракети на кордоні з Європою

Субота, 16 березня 2019, 11:54

Росія розмістить ракети у європейській частині, якщо в Європі "з'являться відповідні американські засоби".

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко, пише "Міжнародна життя".

"Ми будемо вживати усіх необхідних відповідних і симетричних заходів, щоб забезпечити баланс у сфері ДРСМД. ... Ми не плануємо розміщувати ракети, у тому числі у європейській частині країни доти, поки в Європі не з'являться відповідні американські засоби", - заявив Грушко.

"Якщо візьмуть гору інтереси забезпечення безпеки і європейці не хочуть перетворення континенту на плацдарм для розміщення американських сил і повного військово-політичного і геополітичного підпорядкування США, вони мають стати проти цих планів (з розміщенн яамериканських ракет в Європі - ред.), якщо вони реально з'являться" , - додав заступник глави МЗС РФ.

Читайте також: 

Ракети без обмежень: які наслідки для України матиме вихід США з ядерної угоди з РФ

Нагадаємо, 

  • У грудні 2018 року США дали РФ 60 днів на повернення до виконання договору ДРСМД. Після закінчення цього терміну США призупинять свої зобов'язання за Договором. 
  • 1 лютого Держсекретар США Майк Помпео заявив, що США виходять з історичного договору про контроль над ядерними озброєннями епохи холодної війни через те, що Росія роками порушувала домовленості.
  • Якщо Росія не повернеться до виконання умов угоди, процес виходу завершиться через 6 місяців.
  • Президент РФ Володимир Путін пообіцяв США "дзеркальну відповідь".
  • Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про плани розробки нових типів ракетних систем у найближчі два роки.
  • 4 березня Путін підписав указ про припинення Російською Федерацією виконання Договору між СРСР і США про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.
  • Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна буде змушена відповідати на нові виклики своєї безпеки і використовувати все, щоб захистити себе в умовах, коли Договір про ліквідацію ракет малої та середньої дальності не діє.
  • Президент РФ Володимир Путін заявив, що в США мають "добре подумати", перш ніж розміщувати свої ракети у Європі, оскільки в РФ готові відповісти на загрози розгортанням нових видів озброєння.
  • Держсекретар США Майк Помпео заявив, що попередження і чергові погрози від Путіна щодо наслідків для США є порожніми словами.
  • У березні США перекинули на передову базу Ферфорд в Великій Британії черговий стратегічний бомбардувальник B-52H Stratofortress, здатний нести ядерні крилаті ракети і авіабомби.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування