Москалькова схвалила камеру, в якій сидить Вишинський

Четвер, 21 березня 2019, 08:13

Уповноважений із прав людини в Росії Тетяна Москалькова визнала, що умови утримання головного редактора "РИА Новости – Украина" Кирила Вишинського в Києві нормальні.

Про це вона сказала в четвер в ефірі телеканалу "Россия-24", повідомляє ТАСС

"Його було переведено два дні тому з тієї камери, де у нього не було світла, не було постільної білизни, в нормальну, хорошу камеру, де п'ять осіб, де всі норми і умови відповідають міжнародним правилам", – сказала Москалькова.

"Після мого звернення в Червоний хрест підключилися лікарі, які його відвідували. Вони теж зі свого боку встановили контроль, і він відчуває себе зараз цілком задовільно", – сказала вона.

Раніше російський омбудсмен заявляла, що Вишинського утримують у камері без електрики та постільних речей. Москалькова просила українську омбудсмена Людмилу Денисову забезпечити Вишинському умови утримання в Лук'янівському СІЗО у відповідності до міжнародних стандартів.

За словами Москалькової, Вишинський проти свого обміну на когось із громадян України, які перебувають у російських в'язницях: "Його відповідь була такою: про обмін не може бути й мови, мова може йти лише про справедливе рішення суду".

Нагадаємо:

  • У травні 2018 року Вишинського затримали й оголосили йому підозру в державній зраді. Слідство вважає, що сайт "РИА Новости-Украина" публікував заклики, які могли завдати шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державної та інформаційної безпеки.
  • 17 травня 2018 року Херсонський міський суд арештував Вишинського.
  • У червні Вишинський заявив, що виходить з українського громадянства і звернувся до президента РФ Володимир Путіна по захист. Але тепер він заявляє, що не просив про обмін.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News