Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФСБ призначила нову експертизу у справі українських моряків

П'ятниця, 29 березня 2019, 14:51

Російське "слідство" призначило нову експертизу у справі військовополонених українських моряків.

Як повідомив адвокат Микола Полозов, тепер ФСБ хоче перевірити дієздатність артилерійських установок українських малих броньованих артилерійських катерів "Нікополь" і "Бердянськ".

Він поінформував, що в четвер і в п'ятницю продовжилися слідчі дії щодо військовополонених українських моряків.

За ці два дні слідчі ознайомили адвокатів і військовополонених моряків Володимира Терещенка, Сергія Цибізова та Андрія Оприска з постановами про призначення нової технічної експертизи.

"Цього разу СУ ФСБ вирішило перевірити дієздатність артилерійських установок МБАК "Нікополь" і МБАК "Бердянськ", – зазначив Полозов.

У ході слідчих дій адвокати заявили клопотання про долучення доповіді Управління верховного комісара ООН з прав людини, в якому захоплені моряки визнаються наділеними статусом військовополонених.

У найближчі два тижні з постановами про призначення технічної експертизи будуть ознайомлені всі 24 військовополонених українських моряка та їхні адвокати.

Нагадаємо:

  • Тиждень тому Слідче управління ФСБ Росії призначило комісійну комплексну амбулаторну психолого-психіатричну судову експертизу щодо всіх 24 військовополонених українських моряків.
  • 25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму таранилиобстріляли і захопили українські катери "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку.
  • Після атаки прикордонників РФ на українські військові катери і взяття в полон українських моряків російські "суди" в Криму заарештували 24 українських військових. Троє з них під час атаки росіян отримали поранення.
  • Українським військовослужбовцям висунули звинувачення за ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожує до 6 років позбавлення волі.
  • Під час допитів усі українські військові заявили слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненими.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування