ФСБ призначила психіатричну експертизу 24 полоненим морякам

Четвер, 21 березня 2019, 17:39

Слідче управління ФСБ Росії призначило проведення комісійної комплексної амбулаторної психолого-психіатричної судової експертизи щодо всіх 24 військовополонених українських моряків.

Про це 21 березня повідомив адвокат Микола Полозов у Facebook.

Зокрема, в четвер відбулися слідчі дії щодо військовополоненого українського моряка Михайла Власюка.

Власюка ознайомили з постановою про призначення експертизи.

Адвокат стверджує, що станом на 21 березня, подібна експертиза призначена по відношенню до всіх 24 військовополонених українських моряків.

Полозов повідомив, що проведення експертиз має розпочатися наступного тижня в ФДБУ "Національний медичний дослідний центр психіатрії і наркології імені В.П.Сербського" МОЗ Росії.

"Проведення даної експертизи щодо військовополонених українських моряків є незаконним, порушує норми міжнародного гуманітарного права, в тому числі III Женевської конвенції 1949 року, і є ставленням, що принижує гідність і честь військовополонених", - написав Полозов позицію захисту українських моряків.

Читайте також:

Війна у Керченській протоці: таран, штурмовики та захоплення українських кораблів

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Нагадаємо:

  • 25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму таранилиобстріляли і захопили українські катери "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку.
  • Після атаки прикордонників РФ на українські військові катери і взяття в полон українських моряків російські "суди" в Криму заарештували 24 українських військових. Троє з них під час атаки росіян отримали поранення.
  • Українським військовослужбовцям висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожує до 6 років позбавлення волі.
  • Під час допитів усі українські військові заявили слідчим ФСБ під протокол, що є військовополоненими.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування