В РФ готові на все, аби завадити військовому вторгненню до Венесуели

Неділя, 3 березня 2019, 14:27
В РФ готові на все, аби завадити військовому вторгненню до Венесуели

Росія буде робити все можливе, щоб не допустити військового вторгнення до Венесуели.

Як повідомляє ТАСС, про це 3 березня заявила спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко на зустрічі з виконавчим віце-президентом Венесуели Дельсі Родрігес під час її візиту до Москви. 

За словами Матвієнко, в РФ "дуже побоюються, що США можуть піти на будь-які провокації, щоб пролилася кров, знайти привід і причини для вторгнення до Венесуели".

"Але ми будемо все робити, щоб цього не допустити", - заявила спікер Ради Федерації.

Матвієнко також додала, що Венесуела "стала об'єктом чергової проби сил з повалення законної влади, як це було в Іраку та Лівії", а Росія "категорично виступає проти будь-якого втручання ззовні у справи суверенних незалежних держав".

Також вона заявила, що криза у Венесуелі "штучно створена владою США і розв'язати її можливо лише в рамках діалогу усіх політичних сил країни". У зв'язку з цим Росія "вітає заяву президента Венесуели Ніколаса Мадуро про його готовність вести діалог з усіма політичними силами в країні без будь-яких попередніх умов".

Нагадаємо,

  • Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив про готовність до запропонованих США двосторонніх консультацій щодо кризи у Венесуелі. 
  • 28 січня США запровадили санкції проти нафтового сектора Венесуели з метою заблокувати отримання доходів від продажів нафти адміністрацією президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Умовою продовження роботи компаній є перерахування коштів на рахунки, заблоковані для режиму Мадуро
  • Згодом Мінфін США запровадив санкції проти керівників Нацгвардії і поліції Венесуели за блокування доставки гуманітарної допомоги в країну.
  • Також США позбавлять американських віз 49 представників режиму президента Венесуели Ніколаса Мадуро та членів їхніх сімей, включно з низкою великих чинів армії і держбезпеки.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування