Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Держдепі не виключають санкцій проти всіх, хто підтримує режим Мадуро

Субота, 9 березня 2019, 03:29

Спецпредставник США з питань Венесуели Елліот Абрамс заявив, що Вашингтон зберігає можливість введення санкцій проти всіх, хто підтримує у Венесуелі режим Мадуро.

Про це він сказав під час брифінгу у Державному департаменті США, передає "Укрінформ".

"Що стосується вторинних санкцій, то це не питання. Завжди є можливість для них", - підкреслив Абрамс, відповідаючи на питання, чи розглядається можливість запровадження санкцій проти РФ, Куби та можливо Індії, яка купує пальне у режим Мадуро.

Зазначається, що спецпредставник США ухилився від прямих коментарів про наміри адміністрації ввести санкції найближчим часом.

"Ми поки цього не робили, і я не хотів би спекулювати, чи будемо ми санкції застосовувати або що змусить нас зробити це", - заявив дипломат.

Нагадаємо:

  • 28 січня США запровадили санкції проти нафтового сектора Венесуели з метою заблокувати отримання доходів від продажів нафти адміністрацією президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Умовою продовження роботи компаній є перерахування коштів на рахунки, заблоковані для режиму Мадуро
  • Згодом Мінфін США запровадив санкції проти керівників Нацгвардії і поліції Венесуели за блокування доставки гуманітарної допомоги в країну.
  • Віце-президент США Майк Пенс заявив, що Вашингтон скасує більше віз, виданих відомим венесуельцям, щоб збільшити тиск на президента Ніколаса Мадуро, щоб той відмовився від влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...