Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

VADA відправить кров кандидатів у президенти на тест у США

Середа, 10 квітня 2019, 12:30

Кров кандидатів у президенти України, яку експерти Voluntary Anti-Doping Association візьмуть на НСК "Олімпійський", протестують на базі спортивної медлабораторії у США.

Про це повідомила представник VADA доктор Анжела Сільва на прес-конференції в середу, передає "Укрінформ".

"Тестування забору крові кандидатів у президенти буде проходити в Америці на базі спортивної медичної лабораторії", – сказала вона.

"Проби крові, які ми сьогодні візьмемо, будуть відправлені і проаналізовані на понад 300 показників", – додала представниця VADA.

Сільва уточнила, що Волонтерська антидопінгова асоціація – це незалежна неприбуткова організація, заснованою в 2011 році для забезпечення ефективної антидопінгової політики. І пояснила, що Voluntary Anti-Doping Association не пов'язана з World Anti-Doping Agency.

"Завданням WADA є контроль і моніторинг усіх процедур за антидопінговими кодами. Світова антидопінгова агенція не тестує, а лише проводить нагляд. VADA в свою чергу на базі цих самих лабораторій проводить тестування і забезпечує контроль допінгу професійних спортсменів під керівництвом світової організації", – пояснила Сільва.

"Наша організація проводила тисячі досліджень по всьому світу, і жоден результат не був спростований. Для нас велика честь забезпечувати прозорість виборів в Україні, що є в інтересах усього українського народу", – сказала вона.

Водночас представник VADA повідомила, що результати аналізів кандидатів можуть бути відомі після двох-трьох днів після здачі.

Нагадаємо:

  • 5 квітня кандидати у президенти Володимир Зеленський та Петро Порошенко порізно здали аналізи, щоб довести відсутність у них залежностей.
  • Аналіз крові Зеленського у "Eurolab", яку очолює його прихильник, показав відсутність у його організмі наркотичних речовин. Порошенко здавав біозразки у медпункті НСК "Олімпійський" чотирьом лабораторіям – експрес-тест не показав психоактивних речовин, алкоголю у крові теж не виявили. Однак у опонентів лишилася недовіра до результатів.
  • Український боксер Володимир Кличко закликав кандидатів у президенти приїхати 10 квітня з 15-ї до 18-ї години на стадіон НСК "Олімпійський" для здачі аналізів представникам VADA.
  • Порошенко збирається прибути на НСК "Олімпійський" і здати аналізи представникам волонтерської антидопінгової організації (VADA).
  • У штабі Зеленського заявляли, що він не буде здавати аналізи представникам міжнародної організації.
  • Другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...