Порошенко про Тимошенко у ролі ведучої на дебатах: Це неповага

П'ятниця, 5 квітня 2019, 09:55
Порошенко про Тимошенко у ролі ведучої на дебатах: Це неповага

Кандидат у президенти і діючий голова держави Петро Порошенко заявив, що пропозиція шоумена і кандидата у президенти Володимира Зеленського про те, щоб модератором на дебатах була лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко є неповагою, як до неї, так і до її виборців.

Про це він сказав на брифінгу, після того, як здав аналізи.

На питання журналістів, як він ставиться до того, що Тимошенко може бути ведучою на дебатах, він відповів, що дебати - це не шоу і подібне є зневагою.

"У першу чергу це неповага до Юлії Тимошенко, як політика, яка зайняла третє місце у першому турі президентських виборів, а також до її виборців", - сказав Порошенко, зазначивши, що за неї проголосувало понад 2,5 мільйони українців. 

 
Фото Дмитра ларіна, УП

За його словами, неповагою до них є те, яку роль спробував нав'язати Тимошенко Зеленський.

"Подібне ставлення вважаю негідним", - заявив президент.

Він зазначив, що виборців треба поважати і підкреслив, що поважає виборців лідерки "Батьківщини", вдячний тим, хто проголосував за нього і запевнив, що поважає і виборців Зеленського і зробить усе можливе, щоб у другому турі вони проголосували за нього.

При цьому Порошенко додав, що дуже задоволений тим, що Зеленський нарешті прийняв його пропозицію проведення дебатів.

"Це абсолютно необхідно, бо це не шоу і не вистава, а це право українських громадян отримати повну і всебічну інформацію про програми і плани кандидатів", - сказав він.

Президент додав, що дебати – це можливість поставити питання і отримати відповіді для того, щоб визначити майбутнє держави на роки чи навіть на десятиліття вперед.

"І, незважаючи на дивну форму подання, мене запросили на "Олімпійський". Я сьогодні на стадіоні", - заявив Порошенко

"Твердо переконаний, що Володимир Зеленський набереться мужності, доїде до "Олімпійського" і дебати відбудуться", - підкреслив він.

За його словами, було би добре, аби дебати відбулися у декілька етапів. Зокрема, дебати про позицію щодо ключових повноважень Верховного Головнокомандувача, щодо програми укріплення оборони і безпеки, а також щодо зовнішньої політики та захисту конституційних прав і свобод громадян.

Читайте також: Батл між кандидатами. Всі деталі

Нагадаємо:

  • Ввечері 3 квітня Володимир Зеленський записав звернення, у якому підтвердив готовність дебатувати з Петром Порошенком, але на НСК "Олімпійський".  
  • Вночі 4 квітня Порошенко оприлюднив відеозвернення до Зеленського, де заявив, що він готовий провести дебати на НСК "Олімпійський".
  • При цьому Зеленський запропонував екс-кандидату у президенти Юлії Тимошенко стати ведучою на його дебатах із Петром Порошенком.
  • У ЦВК вважають, що дебати на стадіоні можуть бути формою передвиборчої агітації, тому мають оплачуватися з виборчих фондів кандидатів.
  • 1 квітня Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила кандидатів на пост президента, що пройшли в другий тур президентських виборів, узяти участь у теледебатах.
  • У Порошенка заявили, що він готовий заплатити половину оренди "Олімпійського", і закликали Зеленського разом із президентом здати аналізи, у тому числі на вживання алкоголю і наркотиків, про які раніше говорив шоумен.
  • У штабі кандидата у президенти чинного глави держави Петра Порошенка заявили, що він буде чекати Зеленського зранку 5 квітня для здачі аналізів, у тому числі на вживання алкоголю і наркотиків.
  • Зеленський відмовився здавати аналізи у медпункті "Олімпійського" і запросив у приватну лабораторію, власник якої підтримує шоумена.
  • Другий тур виборів відбудеться 21 квітня, а дебати на "Суспільному" 19 квітня.

Яна Міланова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News