Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві пікетували за чесні вибори, є затримані

Субота, 17 серпня 2019, 18:53

Джерело: Новая газета, Дождь, ОВД-Инфо

У Москві пройшли протести з вимогою допустити на вибори до Мосміськдуми незалежних кандидатів і припинити кримінальну справу, порушену після акції 27 липня. Поліція затримала одного мітингувальника у столиці РФ та 11 - у Санкт-Петербурзі, де пройшли акції на знак солідарності з Москвою.

Деталі: Муніципальні депутати подавали до мерії Москви заявку на проведення масових пікетів на бульварах 17 серпня, проте столична влада відмовилися погоджувати акцію. Заявники вирішили провести поодинокі пікети.

У Москві акції почалися о 14:00 на Стрітенському і Страсному бульварах.

За даними ЗМІ, поліція вела себе "підкреслено коректно", співробітники поліції підходили до присутніх і інструктували їх про те, що необхідно дотримуватися дистанції відповідно до закону про поодинокі пікети. 

З плакатом "Поверніть людям свободу і конституцію" учасники пікетів біля пам'ятника Шухова в Москві учасники столи по 5-10 хвилин. Після закінчення пікету учасник залишав плакат на постаменті, і його забирав наступний.

Також колона протестувальників пройшла у Москві Старим Арбатом, протестувальники вигукували "Собяніна у відставку", "Геть владу чекістів" і "Путін - злодій!", "Поліція з народом, не служи уродам". У ході брали участь близько 30 осіб.

Згодом поліція затримала одного з прихильників "Безстрокового протесту" Дмитра Батура.

 
Фото - Олена Костюченко, "Новая газета"
 
фото - Влад Докшин, "Новая газета"

Крім того узгоджений мітинг, організований КПРФ, відбувся на проспекті Сахарова у Москві.  За даними ініціативи "Білий лічильник", на акцію прийшли 4,1 тисячі осіб, у МВС також повідомили про приблизно 4 тис. учасників.

У Санкт-Петербурзі пройшли пікети на знак солідарності з Москвою, поліція затримала 11 осіб, повідомляє "Бумага". Одна із затриманих у Петербурзі викликала швидку допомогу до відділення поліції, причина звернення до медиків невідома.

За даними телеграм-каналу "Допомога затриманим СПб", у Петербурзі було затримано 12 осіб.

Що було раніше: 

  • Акції з вимогою допустити незалежних кандидатів до виборів проходять у Москві з 14 липня.
  • Перед цим окружні виборчі комісії відмовили в реєстрації на виборах до Мосміськдуми Іллі Яшину, Любові Соболь, Івану Жданову, Дмитру Гудкову, Юлії Галяміній та іншим незалежним кандидатам з команди Олексія Навального, Дмитра Гудкова і від "Яблука".
  • 27 липня під час масвого мітингу у Москві поліція застосувала проти мітингарів кийки. Понад тисячу осіб було затримано.
  • Чергова акція пройшла у Москві 3 серпня. Тоді також було затримано більше тисячі людей.
  • 10 серпня у Москві відбувся черговий мітинг за допуск незалежних кандидатів до Мосміськдуми, участь у ньому взяли понад 40 тисяч осіб

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування