Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий обмін стосуватиметься трьох груп людей – глава МЗС

Субота, 12 жовтня 2019, 13:33
Новий обмін стосуватиметься трьох груп людей – глава МЗС

Процес нового обміну утримуваними особами між Україною і РФ перебуває на завершальній стадії і передбачає участь в обміні трьох груп людей.

Джерело: інтерв’ю міністра закордонних справ України Вадима Пристайка Радіо Свобода

Пряма мова: "Цей обмін значно більш складний, і він складається з декількох груп людей. Серед них є групи всі, і навіть ще одна група є теж там. Скажемо так, три групи людей, які ми хочемо обміняти".

Деталі: Так Пристайко відповів на питання, чи йде мова про обмін тих українців, які утримуються на Донбасі, чи тих, хто перебуває на території окупованого Криму чи РФ.

"Я хочу сказати, що цей процес знаходиться у вирішальній стадії. Але ні скільки людей, ні дати, вибачте, я не можу вам сказати", - зазначив міністр.

На запитання, чи сигналізують про наближення звільнення вироки, які виносилися останніми днями як у Донецьку та Луганську, так і на підконтрольній території України, Пристайко відповів: "Це є необхідна частина процесу".

Що було раніше: 3 жовтня Пристайко повідомляв, що "наступного тижня" можливий обмін утримуваними особами.

Передісторія: 

  • 7 вересня в Україну в рамках обміну повернулися 35 осіб, серед яких – 24 полонені моряки та політв'язні Сенцов, Кольченко, Балух, Сущенко, Карпюк, Клих, Гриб, Євген та Артур Панови, Бекіров та Сизонович.  
  • Україна у свою чергу також видала Росії 35 осіб.
  • 7 вересня повноважена ВР з прав людини Людмила Денісова сказала, що Росія утримує на своїй території та в анексованому Криму 110 громадян України. 
  • У Службі безпеки України заявляли, що на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей бойовики незаконно утримують 227 українців. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування