Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опитування: 57% переселенців хотіли б голосувати на місцевих виборах за місцем проживання

Середа, 9 жовтня 2019, 12:24

57% внутрішньо переміщених осіб голосували б на наступних місцевих виборах за своїм місцем проживання, якби була така можливість.

Джерело: Інтерфакс-Україна з посиланням на звіт Національної моніторингової системи щодо соціально-економічних характеристик внутрішньо переміщених осіб (ВПО), їх домогосподарств, а також про виклики, з якими вони стикаються

Деталі: Згідно зі звітом, 57% респондентів відповіли, що голосували б на наступних місцевих виборах за своїм місцем проживання, якби була така можливість, 25% - не голосували б, 16% - не знають, 2% - не відповіли на питання.

Також 47% переселенців відповіли, що мають намір голосувати на наступних виборах президента і парламентських виборах, 32% - не збираються голосувати, 19% - не знають, 1% - не відповіли на питання.

Серед причин, за якими ВПЛ не голосуватимуть на наступних президентських і парламентських виборах, названі такі: як переселенець не маю права голосу - 10%, не вірю в вибори і не вірю владі - 39%, не знаю, як голосувати за місцем переміщення - 10%, ніколи не цікавився виборами - 19%, немає кандидата, за якого можна проголосувати - 7%, немає часу - 8%, з релігійних міркувань - 2%, інше - 3%, а 2% не відповіли на питання.

Серед іншого, 66% опитаних переселенців обізнані про процедуру голосування за місцем переміщення на президентських і парламентських виборах, 30% - не інформовані, а 4% не відповіли на питання.

Моніторинг проводився Міжнародною організацією міграції в квітні-червні 2019 року в усіх областях України, підконтрольних українському уряду. Зокрема, 4073 внутрішньо переміщених осіб було опитано за допомогою телефонного інтерв'ю, 2401 - методом особистого інтерв'ю. Крім того, в травні 2019 року методом особистого інтерв'ю було опитано 1255 осіб, які перетинають лінію розмежування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування