Бойовики на Донбасі за жовтень втратили майже 100 осіб – штаб

П'ятниця, 1 листопада 2019, 09:54

За інформацією розвідки Об’єднаних сил у жовтні незаконні збройні формування на Донбасі втратили 96 осіб.

Джерело: пресслужба ООС

Дослівно: "У жовтні 2019 року, втрати незаконних збройних формувань так званих "ЛДНР" та бойовиків Російської Федерації склали 96 осіб. Із них безповоротних – 33 особи.

Це тільки достовірно підтверджені втрати ворога, які можуть бути меншими від реальних".

Деталі: У штабі відзначили, що у разі загрози життю та здоров’ю, захоплення територій, проникнення ворожих розвідувально-диверсійних груп військовослужбовці ООС дають адекватну відповідь, відкриваючи вогонь по противнику.

Передісторія: 

  • 29 жовтня голова МЗС України заявив, що процес розведення сил і засобів у Золотому стартував.
  • Спецпредставник голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронньої контактній групі посол Мартін Сайдік підтвердив, що у Золотому поновили розведення сил.
  • 29 жовтня командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко повідомив, що розведення військ у районі Золотого-4 буде відбуватися упродовж трьох діб.
  • При цьому ще 27 жовтня повідомлялося про обстріл бойовиків "неподалік Золотого-4 (у межах ділянки розведення) – з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї".
  • 29 жовтня у штабі ООС також повідомляли, що бойовики 5 разів стріляли в 5-ти кілометровій зоні біля ділянки розведення №2 (Золоте-4), але пізніше військові заявили, що обстріл "відбувся не в зоні розведення сил та засобів".
  • Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін також повідомляла, що увечері 28 жовтня у напрямку Золотого-4 стріляли по житлових будинках.
  • 31 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що розведення у Петрівському розпочнеться 4 листопада, за умови дотримання семиденного режиму тиші.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...