Вбили адвоката, який захищав підозрюваного у справі Вороненкова

Неділя, 10 листопада 2019, 20:31
Вбили адвоката, який захищав підозрюваного у справі Вороненкова

На Житомирщині вбили адвоката Святослава Пархоменка, який захищав підозрюваного в організації вбивства депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова – Олександра Лося.

Джерело: інший адвокат підозрюваних у вбивстві Вороненкова Владислав Добош у Facebook, поліція Житомирської області

Пряма мова Добоша: "На жаль, інформацію про загибель Святослава Пархоменка мені підтвердили в Коростишівському райвідділі поліції".

Деталі: За його словами, смерть нібито пов'язана з конфліктом на полюванні.

"Досить дивна ситуація, знаючи Святослава. І зазвичай полювання – досить зручна ситуація", - вважає Добош.

Разом з тим, поліція Житомирщини повідомила, що 10 листопада у лісовому масиві на межі Коростишівського та Радомишльського районів під час полювання виник конфлікт між єгерями та мисливцями.

У результаті смертельне вогнепальне поранення отримав директор громадської організації "Радомишльські мисливці", ще одного чоловіка з тяжким пораненням госпіталізовано.

Дослівно поліція: "Попередньо встановлено, що між сторонами виник конфлікт, у ході якого було застосовано вогнепальну зброю. У результаті смертельну травму отримав 41-річний киянин. Також ще одного чоловіка, 52-річного жителя Київської області, було госпіталізованого з тяжким вогнепальним пораненням".

Деталі: Інші учасники конфлікту доставлені до поліції для встановлення усіх причин та обставин події. Усі вони жителі Радомишльського та Коростишівського районів віком від 17 до 55 років.

Попередня кваліфікація події - ст. 15 (Замах на злочин), ст.115 (Умисне вбивство) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Згідно з даними сайту YouControl, керівником та одним із засновників ГО "Радомишльські мисливці" є Святослав Пархоменко.

Що було раніше: 25 жовтня адвокат Святослав Пархоменко, захисник Олександра Лося, підозрюваного в організації вбивства Вороненкова, повідомив, що в перестрілці в Шевченківському районі Харкова був убитий Володимир Борох – один зі свідків у справі про вбивство Вороненкова.

У столичній прокуратурі заявили, що свідчення убитого Бороха не є ключовими у справі про вбивство Вороненкова.

Передісторія:

  • Дениса Вороненкова вбили пострілом у центрі Києва 23 березня 2017 року. Вбивцю Павла Паршова поранив охоронець колишнього російського депутата – і він помер у лікарні.
  • У вбивці Вороненкова був спільник – Ярослав Левенець, із 2012 року він перебуває в розшуку за економічні злочини.
  • Олександр Лось, як вважає слідство, був разом із Левенцем співорганізатором злочину, а саме організовував двох водіїв і кілера.
  • Ярослав Тарасенко був водієм "Ланоса", в якому приїхав кілер. Його затримали 16 липня 2017 року.
  • У вересні 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що замовник убивства перебуває на території Росії і має активні контакти зі злочинними колами та спецслужбами, а "виконавці, переважно, громадяни України".
  • Пізніше стало відомо, що в організації вбивства підозрюється громадянин Росії Володимир Тюрін – колишній цивільний чоловік вдови Вороненкова Марії Максакової. У березні 2018 року його оголосили в розшук в Україні.
  • 22 жовтня 2019 року Печерський райсуд Києва скасував підозру росіянину Володимиру Тюріну в замовленні вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування