Головні новини неділі і ночі: з’їзд "Слуги народу" та соцопитування в ОРДЛО

Понеділок, 11 листопада 2019, 07:00

Партія "Слуга народу" провела з’їзд та обрала нового голову, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей провели соцопитування – новини, які були актуальні 10 жовтня.

Про з’їзд "слуг"

В ході з'їзду лідер партії, голова  Верховної Ради Дмитро Разумков склав повноваження очільника "Слуги народу".  Новим очільником партії став народний депутат Олександр Корнієнко.

Також позачерговий з'їзд партії "Слуга народу" ухвалив рішення розділити збори політичної сили на два етапи: друга частина з'їзду партії має відбутися до 15 лютого 2020 року.

Про соцопитування в ОРДЛО

Відповідно до даних опитування, найбільшою довірою у мешканців ОРДЛО користується президент РФ Володимир Путін - 11,2%.

Відповідно до даних дослідження, 57,8% жителів тимчасово непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей назвали себе громадянами України, при цьому 41,6% мешканців ОРДЛО мають паспорти ДНР/ЛНР (34,8%) чи Росії (6,8%).

50,9% мешканців окупованих територій Луганської та Донецької областей вважають, що нинішні території ОРДЛО мають стати частиною Росії.

На думку мешканців окупованих території Луганської та Донецької областей, за конфлікт на Сході України більшою мірою відповідальна українська влада після Майдану та місцеві активісти,  а також США, 63,6% опитаних вважають, що відновлювати Донбас мають за кошти України. 

Дуже хорошої або хорошої думки про президента України Володимира Зеленського - 19% мешканців окупованого Донбасу (1,9 і 17,2%  відповідно), швидше поганої або дуже поганої - 78,9% (49,6 і 29,3% відповідно).

Про телеграм-канал "Української правди"

А ми продовжуємо агітувати вас за те, щоб ви підписались на наш телеграм-канал "УП. Кляті питання" 3-5 постів на день. Тільки важливі новини на актуальні теми. Пояснюємо складні речі простою мовою. І, найголовніше, з жартами на межі!

Про інші важливі новини

Затриманого у Польщі співробітника Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, одного з лідерів "УНА-УНСО", ветерана війни на Донбасі Ігоря "Тополю" Мазура передано на поруки Генерального консула України у Любліні.

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прогнозує з вірогідністю 75%, що діюча Верховна Рада завершить свою каденцію достроково. 

На Житомирщині вбили адвоката Святослава Пархоменка, який захищав підозрюваного в організації вбивства депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова – Олександра Лося.

У Києві в ніч на неділю було скоєно жорстокий напад на ветерана АТО, бійця 90-го батальйону Ігоря Панова з позивним "Хан" та його дружину, обоє перебувають у комі. За підозрою в побитті ветерана та його дружини затримано сина потерпілої та його товариша.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування