У фірмі, що опитувала ОРДЛО, пояснили свою суперечливу репутацію

Понеділок, 11 листопада 2019, 20:50

У компанії "Нью-імідж маркетинг груп", яка проводила соціологічне дослідження на окупованих територіях Донеччини та Луганщини, заперечують, що раніше навмисно викривляли результати опитувань.

Джерело: директор компанії Олег Синаюк у коментарі "Українській правді" 

Пряма мова: "Були певні помилки, ми могли їх виправити і зайнятися очищенням нашої совісті. Але на той момент ми, як трактори, працювали. У нас були компанії і команди, для яких ми працювали, і відповідно ми не звертали уваги.

І ось зараз все це спливло. Зараз я розумію, що було помилкою – не займатися питаннями свого іміджу. Хоча помилки, які допускали ми, допускала більшість компаній… 

Наприклад, з тією ж Королевською (йдеться про вибори до Верховної Ради 2012 року, коли компанія нібито завищила рейтинг партії Наталії Королевської "Україна – вперед!" – УП) – ми не публікували жодних даних, це з нашим ім'ям опублікували, хоча дійсно ми для її штабу робили дослідження… 

Там у мене було питання до цифр, скажімо так, по нашій героїні.

Ми його провели чесно і правильно. Ми дали результати реальні.

Корбан (кандидат до Верховної Ради Геннадій Корбан, якому теж нібито завишали рейтинг – УП) теж отримав дані, які до десятих збігалися з правильними.

З Литвиним (кандидат у президенти 2010 року Володимир Литвин – УП) і Катеринчуком (кандидат у мери Києва 2008 року Микола Катеринчук – УП) – це був початок великого плавання, і там були допущені помилки. Ми проводили тоді телефонне опитування неправильно. Це була помилка методологічна".

Деталі: Олег Синаюк каже, що під час другого туру президентських виборів 2019 року його компанія проводила екзит-пол, який "дав найбільш точні дані на 20:00". Але про це, на думку соціолога, "ніхто зараз не говорить", бо "є групи людей, яким зараз вигідно розкручувати історію 2012-го року"

Що було раніше: Після публікації опитування, яке "Нью-імідж маркетинг груп" проводила в ОРДЛО, журналісти та блогери згадали, що раніше цю компанію помічали за проведенням досліджень, результати яких не співпадали з реальністю.

Детально про дослідження читайте в матеріалі УП: Хотіти в Росію та довіряти Путіну. Чи можна проводити опитування в умовах окупації

Передісторія:

  • 9 листопада видання "Дзеркало тижня" оприлюднило спільне з Українським інститутом майбутнього дослідження громадської думки в ОРДЛО. Опитування проводила "Нью-імідж маркетинг груп" з 7 по 31 жовтня 2019 року. 
  • Результати цього дослідження свідчать, що дуже хорошої або хорошої думки про президента України Володимира Зеленського – 19% мешканців окупованого Донбасу, швидше поганої або дуже поганої – 78,9%.
  • Крім того, 50,9% мешканців окупованих територій вважають, що нинішні території ОРДЛО мають стати частиною Росії, 13,4% – "частиною Росії, але з особливим статусом".
  • На думку мешканців ОРДЛО, за конфлікт на Сході України більшою мірою відповідальна українська влада після Майдану та місцеві активісти,  а також США. 
  • Найбільшою довірою в мешканців ОРДЛО користується президент РФ Володимир Путін.
  • Водночас, 57,8% жителів тимчасово непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей назвали себе громадянами України.
  • Директор "Нью-імідж маркетинг груп" розповів, як його компанія змогла опитати мешканців окупованих територій Луганської та Донецької областей.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...