Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналіст Бабченко виїхав з України: Пацан сказав, пацан зробив

Неділя, 3 листопада 2019, 12:15
Журналіст Бабченко виїхав з України: Пацан сказав, пацан зробив

Російський журналіст Аркадій Бабченко, "вбивство" якого у травні 2018 року в Києві інсценувала СБУ, заявив, що виїхав з України до Ізраїлю.

Джерело: пост Бабченка в Facebook

Дослівно: ""Якщо Україна вибере "кандидата Х" - ​​я зараз без персоналій, я про загальну тенденцію в країні – я наступного ж дня починаю запуск процесу "я звалюю"". Рівно півроку тому написано... Я сказав. Я зробив".

"Усі ці півроку у мене в коментарях слиною захлиналися – Бабченко, ми вибрали Зеленського, звалюй, як обіцяв. Ну, ось. Пацан сказав, пацан зробив. Портнов приїхав – Бабченко поїхав".

"А сидіти і гадати, почнеться чи не почнеться в рамках нової концепції "мир-дружба-жвачка" обмін екстрадиціями – це без мене. Я поки за парканчиком постою".

Деталі: У коментарях до посту Бабченко повідомив, що виїхав до Ізраїлю і що збирається повернутися в Україну в майбутньому.

"Три години льоту, і я в Києві", "Я повернуся. Це тимчасова евакуація", "Зе – поки що мій президент. Україна – моя країна. І я жити збираюся саме в ній", – пише він.

Знати більше: Рік після "вбивства" Бабченка: що відомо про слідство і підозрюваних

Хто "вбивав" Бабченка: Кілер, організатор та замовник

47 на гачку. Хто потрапив у "тривожний список" СБУ

Передісторія:

  • 29 травня 2018 року стало відомо про нібито розстріл російського журналіста Аркадія Бабченка на порозі його квартири у Києві.
  • 30 травня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Бабченко живий: "вбивство" інсценувала спецслужба, аби попередити справжнє.
  • Російські спецслужби нібито завербували українця, який найняв для вбивства колишнього АТОвця. А той допоміг СБУ – і відзвітував організатору, що "вбивство відбулось".
  • "Організатором" виявився Борис Герман, який також проходить як обвинувачений в інших кримінальних справах.
  • Герман назвав "замовника з фонду Путіна" – ним нібито є громадянин України В’ячеслав Пивоварник.
  • У прокуратурі кажуть, що Пивоварник переховується від слідства на території Російської Федерації. 19 червня 2018 року його оголосили в розшук.
  • Пивоварнику інкримінують державну зраду, фінансування тероризму та незаконне поводження зі зброєю.
  • Ще один ексфігурант справи Бабченка Тарас Стельмашенко отримав умовний термін за незаконне зберігання зброї. Обвинувачення в тероризмі з нього зняли.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування