Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підозрюваного у справі Бабченка відпустили на свободу

Середа, 19 грудня 2018, 17:42
Підозрюваного у справі Бабченка відпустили на свободу

З Тараса Стельмашенка, який був підозрюваним у справі про замах на журналіста Аркадія Бабченка, зняли обвинувачення в тероризмі та звільнили з-під варти.

Про це повідомляє із зали суду Deutsche Welle.

За інформацією видання, Шевченківський райсуд Києва в середу, 19 грудня, звільнив з-під варти Стельмашенка - одного з підозрюваних у справі щодо замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка.

Справа в тому, що головна військова прокуратура під час засідання зняла зі Стельмашенка обвинувачення у підготовці теракту.

Водночас він визнав провину у незаконному зберіганні зброї. За це суд призначив йому п'ять років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки.

 
Тарас Стельмашенко на фото праворуч
фото: hromadske.ua

Увечері 29 травня стало відомо про нібито розстріл російського журналіста Аркадія Бабаченка на порозі його квартири у Києві. А ввечері 30 травня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Бабченко живий: "вбивство" інсценувала його спецслужба, аби попередити справжнє вбивство і затримати замовника.

Читайте також: 20 годин без Бабченка: "список 30" та інші подробиці спецоперації

Грицак заявив, що "організатора" вбивства Бабченка затримали. Нібито російські спецслужби завербували Германа, який найняв для вбивства колишнього АТОвця. А той допоміг СБУ – і відзвітував організатору, що "вбивство відбулось".

Організатором "убивства" Бабченка назвали Бориса Германа, який також проходить як обвинувачуваний в інших кримінальних справах.

Згодом було затримано ще одного підозрюваного – Тараса Стельмашенка, його також арештували. За версією слідства, Стельмашенко керував групою осіб, яка займалася підготовкою терактів в Україні.

31 травня суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді арешту. Тоді Герман і назвав замовника з фонду Путіна, тобто Пивоварника.

Читайте також: 47 на гачку. Хто потрапив у "тривожний список" СБУ

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування