Україна викреслила трьох колишніх беркутівців із списку на обмін – адвокат 

Вівторок, 24 грудня 2019, 13:07
Зліва направо Сергій Зінченко, Павло Аброськін та Сергій Тамтура на лаві підсудних Святошинського райсуду Києва
ФОТО: АНАСТАСІЯ ВЛАСОВА / HROMADSKE

Адвокат ексберкутівців Валентин Рибін заявив, що українська сторона викреслює зі списку на обмін трьох колишніх бійців батальйону спецпризначення "Беркут", які перебувають у СІЗО.

Джерело: Facebook-сторінка Рибіна, hromadske

Пряма мова Рибіна: "24 грудня українська сторона викреслила зі списку на обмін співробітників батальйону спецпризначення "Беркут". Трьох наших хлопців, які знаходяться у СІЗО уже практично 5 років".

Деталі: Адвокат імен колишніх бійців "Беркута" не називає, однак hromadske пише, що йдеться про Олега Янішевського, Сергія Зінеченка і Павла Аброськіна.

Що було раніше: 23 грудня тристороння контактна група досягла домовленості про взаємне звільнення утримуваних осіб до кінця року.

Того ж вечора стало відомо, що українська сторона планує в межах обміну полонених передати бойовикам ОРДЛО колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілі людей на Інститутській 20 лютого 2014 року.

Передісторія:

  • 9 грудня 2019 року у Парижі лідери Франції, Німеччини, України та Росії, серед іншого, домовилися, що до кінця року відбудеться обмін утримуваними особами за формулою "всіх на всіх".
  • Проблемним залишилося розуміння формули "всіх на всіх": чи йдеться про усіх встановлених осіб, чи про всіх підтверджених. Москва не погоджується підтвердити утримання деяких осіб, яких, за інформацією Києва, незаконно тримають у неволі окупанти.
  • Під час зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі 18 грудня не вдалось домовитись про "обмін всіх на всіх". 
  • Речниця представника України у ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що у понеділок 23 грудня має відбутися відеоконференція Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі для продовження переговорів щодо обміну людьми

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування