Разумков: Від успіху "Норманді" залежить майбутнє країни

Неділя, 8 грудня 2019, 11:48
Разумков: Від успіху Норманді залежить майбутнє країни

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що від успіху перемовин в рамках "нормандської зустрічі" залежить майбутнє країни. 

Джерело: заява Разумкова у Facebook, речниця президента Володимира Зеленського Юлія Мендель

Дослівно: "Завтра відбудуться перемовини у Нормандському форматі і від їх успішності залежить майбутнє країни. У цей день не має бути політики і боротьби - лише державницька позиція задля України". 

Деталі: Разумков також заявив, що "червоні лінії" в ході перемовин "нормандської четвірки" будуть дотримані, а українські території - повернуті.

У свою чергу Мендель заявила, що Україна "летить в Париж з дуже сильною позицією".

Дослівно: "У нас є сильні союзники - Німеччина і Франція, у нас є підтримка на міжнародній арені, серед іншого і від США та Великої Британії. Але найважливіший наш союзник - це український народ, який хоче закінчення війни.

"10 грудня війна на Донбасі не закінчиться, це правда. Завищені очікування від "Норманді" можуть принести післясмак розчарування. Коли скепсис і страхи виводять людей на мітинги проти вигаданої "капітуляції", давайте остудимо запал і згадаємо, що всі мирні ініціативи Володимира Зеленського супроводжувалися протестними акціями", - заявила Мендель. 

"Президент Зеленський взяв на себе відповідальність припинити війну, розуміючи, що українці найбільше хочуть миру. Саме для цього він прийшов у владу і не зрадить свій народ. Згодом ми обов'язково досягнемо миру", - додала вона. 

Читайте також:

"Вибори, Конституція та "представники Донбасу": на що погодиться Зеленський на саміті в Парижі"

Не довіряти Путіну і не лишатись віч-на-віч. Поради Порошенка Зеленському на саміт у Парижі

Нагадаємо,

  • Зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" розпочнеться у Парижі 9 грудня о 17 годині за за Києвом.
  • Домовленості про зустріч передували: низка розмов лідерів, обмін ув’язненими між Києвом та Москвою, розведення сил на трьох тестових ділянках Донбасу та повернення Росією українських військових кораблів.
  • Глава МЗС Вадим Пристайко назвав "червоні лінії" України на "нормандському саміті" в Парижі та розповів, що домовилися записати у рішенні "нормандського саміту". 
  • 3 грудня Зеленський провів нараду в рамках підготовки до зустрічі в "нормандському форматі", на якій обговорили п’ять сценаріїв реінтеграції окупованого Донбасу. 7 грудня президент також проведе закрите засідання Ради національної безпеки і оборони України.
  • Зеленський сподівається, що в ході зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним буде досягнуто домовленості про обмін полоненими і політв’язнями "всіх на всіх" до Нового року. Також він планує говорити про виведення всіх незаконних збройних формувань з Донбасу, проведення місцевих виборів в ОРДЛО, терміни повернення східного кордону під контроль України.
  • Помічник президента України Андрій Єрмак у Лондоні говорив про готовність України в разі успішних переговорів "нормандського формату" змінити Конституцію в напрямку децентралізації і продовжити дію закону про особливості місцевого самоврядування на нині непідконтрольній території Донбасу.
  • Також у команді президента України вважають, що Мінські угоди потребують уточнення, оскільки вони були укладені п'ять років тому.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування