Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новому фігуранту справи "Краяна" обрали запобіжний захід

Четвер, 30 січня 2020, 13:38
Анатолій Коломієць
Думская

Вищий антикорупційний суду обрав ексдепутату Кілійської райради Одещини Анатолію Коломійцю, якого підозрюють у справі заводу "Краян", запобіжний захід у вигляді застави у 420,4 тисяч гривень.

Джерело: пресслужба ВАКС, співрозмовник УП у правоохоронних органах, "Думская"

Дослівно ВАКС: "29 січня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду обрала запобіжний захід ексдепутату Кілійської районної ради Одещини у вигляді застави у сумі 420 400 гривень".

Деталі: Ексдепутат підозрюється у вчиненні правопорушень за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3. ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів, здобутих злочинним шляхом) ККУ.

Що було раніше: 24 січня детективи НАБУ повідомили про підозру ще чотирьом особам у справі про розкрадання 92 млн грн бюджету Одеси під час купівлі будівлі заводу "Краян", в якій фігурує і мер міста Геннадій Труханов.

Джерело УП у правоохоронних органах підтвердило, що йдеться про депутата Одеської облради від Блоку Петра Порошенка Олега Бабенка, колишню помічницю Труханова Олену Попову, екс-нардепа Олександра Дубового і Коломійця.

Дубовий та Бабенко контролювали фірми ЗАТ UAB Naster, ТОВ VALTON GROUP LP та ТОВ Девелопмент Еліт, які стали "прокладками" у перепродажу заводу "Краян" міськраді Одеси.

Читайте також: Справа Труханова: що означає виправдальний вирок меру Одеси

Труханова заштормило. У яких справах НАБУ фігурує мер Одеси

Нагадаємо:

  • Мера Одеси Геннадія Труханова, кількох посадовців міськради та підприємців звинувачують у заволодінні 185 мільйонами гривень з місцевого бюджету через купівлю будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за завищеною вартістю.
  • 27 травня САП погодила змінене обвинувачення для Труханова та кількох його ймовірних спільників, зменшивши суму збитків.
  • Прокурори просили ув'язнити Труханова на 12 років, інших фігурантів – на 7-11.
  • 9 липня Малиновський райсуд Одеси визнав невинуватими у заволодінні бюджетними коштами Одеського міського голову Геннадія Труханова та інших фігурантів його справи.
  • Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький подав апеляцію на рішення Малиновського суду.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування