Засідання комітету ВР щодо бою на Луганщині закрили для ЗМІ

Середа, 19 лютого 2020, 14:07
Засідання комітету ВР щодо бою на Луганщині закрили для ЗМІ

Комітет Верховної Ради з нацбезпеки вирішив закрити для журналістів засідання щодо атаки бойовиків на Луганщині 18 лютого.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова заступника керівника комітету Мар'яни Безуглої: "Сьогодні дещо специфічне засідання, оскільки ми заслуховуємо в закритому режимі звіти про загострення, відповідно воно відбувається в закритому варіанті".

Деталі: За даними журналістів, оголошення про те, що засідання буде закритим, з'явилося на дверях комітету за півгодини до його початку. 

Що було раніше: Член комітету, нардеп від "Слуги народу" Ірина Верещук заявляла, що комітет 19 лютого розгляне питання щодо ескалації ситуації на Донбасі і запрошувала на засідання журналістів.

Передісторія: 

  • Зранку 18 лютого бойовики атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил України поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного, що поблизу Золотого. Вони спробували просунутися через лінію розмежування.
  • Підрозділи ОС дали відсіч і втримали контроль, але зазнали втрат: один загиблий, четверо поранених.
  • Голова Генштабу Руслан Хомчак розповів, що бойовики відкрили вогонь по спостережних пунктах 72-ї і 93-ї окремих механізованих бригад Об’єднаних сил України з трьох напрямків, розбили відеокамеру на посту "Баня", а після кількох годин бою попросили про режим "тиші", щоб забрати загиблих. За його словами, ОС контролюють ситуацію.
  • Хомчак пов’язав загострення 18 лютого з 5-ю річницею трагедії в Дебальцеві.  
  • Під час атаки поблизу Золотого місія ОБСЄ зафіксувала 2300 вибухів.


  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...