Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кернес просить прем’єра дозволити відновити роботу метро

П'ятниця, 20 березня 2020, 13:33
Кернес просить прем’єра дозволити відновити роботу метро

Харківський міський голова Геннадій Кернес 20 березня підписав звернення до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням відновити перевезення пасажирів у КП "Харківський метрополітен".

Джерело: пресслужба Харківської міської ради

Дослівно з документа: "Враховуючи, що міський наземний пасажирський транспорт на сьогодні не в змозі забезпечити пасажиропотік метрополітену, внаслідок браку необхідної кількості водіїв та рухомого складу, вважаємо за необхідне поновити перевезення населення".

Деталі: У зверненні повідомляється, що метро у Харкові щоденно перевозить близько 800 тисяч пасажирів (близько 50% від загального обсягу перевезень у місті).

Упродовж 18-20 березня через закриття метро та обмеження кількості пасажирів у кожній одиниці наземного транспорту у місті склалася достатньо складна ситуація з перевезеннями. Це призвело до того, що пасажири перекривали транспортні магістралі, вчиняли акти вандалізму щодо рухомого складу та застосовували фізичне насилля до його водіїв.

Крім того, поліція почала накладати штрафи на водіїв, які перевозили більше 10 пасажирів, через що водії відмовлялися виходити на маршрути, а це у свою чергу призвело до транспортного колапсу в місті. 

У зв’язку з цим Кернес просить переглянути рішення Кабміну стосовно припинення роботи Харківського метрополітену та поновити перевезення з обмеженим пропуском пасажирів на станції.

Що було раніше: Міська влада Харкова ухвалила рішення закрити метрополітен у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу COVID-19 з 20:00 17 березня.

Читайте також: У регіонах надзвичайна ситуація. Що це і як вплине на життя

Вийти з дому і не сісти на 8 років. Рекомендації, заборони та пільги на карантині

Від 15 до 68 мільйонів загиблих від коронавірусу. Як виглядають прогнози вчених

Що треба знати про новий коронавірус: поширення, симптоми, небезпека, лікування

Що робити, якщо Ви запідозрили у себе коронавірус. Алгоритм дій

Передісторія: 

  • У світі оголошена пандемія від нового коронавірусу, що проявився у Китаї наприкінці 2019 року та отримав назву SARS-CoV-2.
  • В Україні запровадили карантин із 12 березня до  3 квітня щонайменше. Міста стали закривати всі заклади, крім маркетів і аптек. Кордон для іноземців закрито, міжміське автобусне й залізничне сполучення з 18 березня призупинено. Метрополітени у країні закрили, наземний транспорт курсує з певними обмеженнями. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування