Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Депутат, який опублікував "плівки Єрмака", каже про переслідування і обіцяє нові відео

Вівторок, 31 березня 2020, 20:10
Депутат, який опублікував плівки Єрмака, каже про переслідування і обіцяє нові відео

Депутат від "Слуги народу" Гео Леросом, який опублікував так звані "плівки Єрмака", каже, що не знає, хто і навіщо їх записував.

Джерелоонлайн-інтерв'ю Лероса УП 

Пряма мова: "З якою метою і хто зробив ці записи – взагалі без поняття. Мене це не цікавить...

Якщо мене в найближчим часом не посадять, то щось цікавеньке викладу".

Деталі: За словами Лероса, він отримав близько 30-40 годин відео. Чоловік не став говорити, де взяв флешку із записами, пославшись на те, що це зараз вивчає сдіство.

Депутат також каже, що кримінальні справи на нього відкрили за ініціативи глави Офіса президента Андрія Єрмака.

Пряма мова: "Абсурдність ситуації в тому, що Єрмак написав пост в неділю, а в понеділок о 9 ранку, документи вже від СБУ зайшли в ДБР. Щоб з такими темпами вони реальних корупціонерів садили.

Кому підпорядковується СБУ, ДБР і зараз Генпрокуратура (Офіс генерального прокурора – УП)? Це призначення було Офісу президента. Після Ірини Венедиктової (новий генпрокурор, яка до цього керувала Держбюро розслідувань – УП) в ДБР залишилося два її зама, яких вона туди притягла, зараз один з них т.в.о. директора ДБР. Це повний контроль трьох структур. І всі ці 3 структури мене по повній намагаються клепати... 

Я намагався ще місяць тому зустрітися з президентом, поговорити з ним і пояснити градус напруження, який існує у фракції, і про існування розколу країни. Але мені, на жаль, не вдалося. Припускаю, що Андрій Борисович (Єрмак – УП) вплинув на це".

Онлайн-інтерв'ю – новий формат, який УП запустила в умовах карантину. Під час ефіру глядачі мають змогу в режимі реального часу поставити свої питання.

Гостями попередніх таких ефірів були співак і лідер парламентської партії "Голос" Святослав Вакарчук, бізнесмен Андрій Ставніцер, який курирує Одеську область під час пандемії коронавируса, та координатор київського волонтерського штабу боротьби з поширенням коронавіруса Ігор Ліскі.

Передісторія:

  • Нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата глави Офісу президента Андрія Єрмака - Дениса Єрмака - проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади.
  • Пізніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура за заявою Леросарозпочала кримінальне провадження.
  • Андрій Єрмак в свою чергу заявив, що на оприлюдненому відео дійсно його брат Денис. У зв'язку з поширенням відео Єрмак мав намір звернутися із заявою до Служби безпеки України та Держбюро розслідувань.
  • Гео Лерос подав до НАБУ звернення з "плівками".
  • ДБР порушило кримінальну справу щодо самого Лероса.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування