Головні новини вівторка і ночі: закон про референдум, Зеленський та COVID-19

Середа, 10 червня 2020, 08:00

Зеленський вніс у Раду законопроєкт про всеукраїнський референдум та розповів, як хотів захворіти на коронавірус – актуальні новини 9 червня.

Про референдуми

Президент Володимир Зеленський подав до парламенту законопроєкт №3612 "Про народовладдя через всеукраїнський референдум".

Він передбачає здійснення народного волевиявлення з 4 питань та з можливістю електронного голосування.

Про коронавірус та Зеленського

Зеленський хотів заразитись коронавірусом, щоб на власному прикладі продемонструвати людям, "що це страшно" – про це він розповів нашим журналістам під час поїздки на Хмельниччину.

Більше про те, як УП провела два повних дні з президентом — в літаку, гелікоптері, авто, готелі і гуртожитку, медичному центрі та на ремонті доріг – читайте у репортажі.

Про телеграм-канали Української правди

Багато пишемо про коронавірус і не тільки у наші Telegram-канали.

УП. Стрічка – короткі та оперативні новини про те, що відбувається прямо зараз;

УП. Кляті питання – відповіді на найпоширеніші питання, стислий переказ публікацій, підсумкові новини дня.

Радимо підписатися, на обидва канали, щоб бути в курсі найголовніших подій, важливої інформації та нічого не пропустити.

Про інші важливі новини

Аваков просить виділити 2,5 мільярда гривень з "антикоронавірусного фонду" на доплати структурам МВС.

Київ поки не може відкрити кафе, ресторани і басейни – місто не відповідає показнику інцидентності на 100 тисяч населення.

Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що готова підписати підозри нардепам, в тому числі і Порошенку, за наявності підстав і достатніх доказів.

Правоохоронці затримали проректора з міжнародних зв'язків одного із столичних університетів під час одержання неправомірної вигоди у сумі 224 тисячі гривень.

В Україні зафіксовано 27 856 випадків захворювання на коронавірус – за добу кількість хворих зросла на 394. Внаслідок ускладнень померли 810 осіб, 12 412 пацієнтів одужали.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News