Справа Шеремета: суд відхилив апеляцію Антоненка

Понеділок, 13 липня 2020, 13:46
Справа Шеремета: суд відхилив апеляцію Антоненка
Соня Лукашова, УП

Київський апеляційний суд відхилив апеляцію захисту підозрюваного у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, залишивши його під вартою до 23 липня.

Джерело: "Громадське радіо" із суду

Деталі: Зазначається, що до зали суду журналістів пустили лише на початку, потім залу закрили. У пресслужбі пояснили, що це рішення головуючого судді й порадили дивитися онлайн трансляцію.

Під час засідання у понеділок заслухали низку поручителів. Серед них екснардепка Тетяна Чорновол та нардепка і колишня міністерка у справах ветеранів Ірина Фріз.

Після оголошення рішення суду присутні в залі почали скандувати: "Ганьба!".

Адвокат Антоненка Дмитро Круговий вважає, що слідчий знав, яке рішення ухвалить суд заздалегідь.

Пряма мова: "Сьогодні ще до того як колегія суддів розпочала розгляд справи, слідчий надіслав мені вже повідомлення, що буде подаватись клопотання про продовження строків тримання під вартою Антоненка. Я звернув увагу головуючого судді на те, що слідчий знає, яке рішення ухвалять судді, але суддя іронічно це прокоментував й залишив без уваги".

Знати більше: Робота над помилками і незняті питання. Що означає нова версія слідства у справі Шеремета

Нагадаємо: 4 липня у центрі Києва пройшла масова акція "200 днів брехні" на підтримку підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета – Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь.

Передісторія:

  • Один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.
  • 12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали 3 підозрюваних у вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь. 
  • 22 травня слідство у справі ймовірних виконавців вбивства було завершене. Розслідування щодо замовників виокремлене в іншу справу і триває.
  • Кузьменко та Антоненко перебувають під вартою. Дугарь відправили спочатку під цілодобовий, а потім під нічний домашній арешт.
  • Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами і свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна, і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...