Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві хочуть "безпідставно витратити" сотні мільйонів на Окружну дорогу – прокуратура

Четвер, 2 липня 2020, 17:51
У Києві хочуть безпідставно витратити сотні мільйонів на Окружну дорогу – прокуратура
kyivavtodor.kyivcity.gov.ua

Прокуратура Києва повідомляє, що вживає заходи для попередження безпідставної розтрати 354 млн грн бюджетних коштів на будівництві Великої Окружної дороги.

Джерело: пресслужба прокуратури Києва

Деталі: Прокуратура Києва повідомляє про "факт порушення державних інтересів" при здійсненні закупівлі згідно з законом "Про публічні закупівлі".

Правоохоронцями встановлено, що у квітні 2020 року комунальним підприємством "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва" здійснювалася закупівля послуг з виконання додаткових робіт з будівництва відрізку Великої Окружної дороги протяжністю 1,8 км на загальну суму 354,2 млн грн.

При цьому, за версією прокуратури Києва, комунальним підприємством було безпідставно застосовано переговорну процедуру закупівлі, тобто без проведення аукціону, та укладено з товариством договір на виконання цих робіт за бюджетні кошти. Таким чином, державні закупівлі були проведені без конкурентних засад, а територіальна громада втратила можливість провести роботи за меншу суму коштів.

Прокуратура міста звернулась до суду з позовом про визнання незаконним, скасування рішення тендерного комітету і визнання недійсним укладеного договору.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування