Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі відповів обуреним суддям та згадав, як реформовував Грузію

П'ятниця, 3 липня 2020, 19:27
Саакашвілі відповів обуреним суддям та згадав, як реформовував Грузію
ФОТО VOXUKRAINE.ORG

Голова виконкому Нацради реформ Міхеіл Саакашвілі відповів на заяву ради суддів щодо його висловлювань про судову реформу, яку готуватимуть в майбутньому.

Джерело: Саакашвілі у Facebook

Пряма мова Саакашвілі: "Свого часу, в кінці 90-их років, ще бувши членом Ради правосуддя і головою юридичного комітету парламенту, я домігся звільнення 90% всіх суддів, і про це анітрохи не шкодую, бо в результаті цього грузинські суди очистилися від корупції.

До України я вважав, що наша судова реформа в Грузії не була доведена до кінця, хоча до судів в Грузії була втричі вища довіра, ніж в Україні. Звісно, грузинські суди не були найвищого європейського стандарту, але там не було корупції, і корупція в судах не була глобальною проблемою для громадян країни.

При всьому розумінні та повазі до державних інституцій, судова влада України давно відірвалася від реального життя, економіки, безпеки та добробуту звичайних українців. Судова влада перетворилася в елітну службу, яка обслуговує грошові потоки різних фінансових кланів. Вона вже дуже далека від проблем простих українців і громадських інтересів".

Деталі: Саакашвілі каже, що мета реформи – максимально спростити систему, "викорінити звідти корупцію або хоча б створити інструменти для контролю корупції в судах для того, щоб це не турбувало простих українців".

Також він хоче "звернути увагу" на те, як живуть самі судді, звідки у них вілли і яхти.

Передісторія: 3 липня рада суддів висловила обурення заявами Саакашвілі щодо радикальності судової реформи, яку готуватимуть.

Що передувало: 30 червня голова виконкому Нацради реформ Міхеіл Саакашвілі повідомив, що президент Володимир Зеленський доручив у липні обговорити на засіданні ради фундаментальну концепцію революційної судової реформи.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування