Новини четверга і ночі: запрошення від Лукашенка, підвищення зарплат

П'ятниця, 7 серпня 2020, 08:00

Лукашенко кличе прокурорів України і РФ в Білорусь, щоб розібратися з "вагнерівцями", Зеленський готується зібрати Раду, щоб підняти зарплати, — актуальні новини 6 серпня.

Про запрошення від Лукашенка

Лукашенко доручив запросити в Білорусь генпрокурорів України та Росії, щоб розібратися із затриманням бойовиків "Вагнера".

В Офісі генпрокурора України Ірини Венедіктової повідомили, що дадуть відповідь президенту Білорусі лише після офіційного запрошення про візит.

Венедіктова зазначила, що наразі органом досудового розслідування тільки готуються клопотання про екстрадицію завтриманих у Білорусі російських бойовиків.

Про підвищення зарплат

Зеленський 6 серпня внесе до Верховної Ради законопроєкт про підвищення мінімальної зарплати до рівня 5 тисяч гривень цього року.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Партія "Слуга народу" розпочинає передвиборчу кампанію під гаслом "Україна – це ти!".

Керівництво Офісу генпрокурора здійснювало тиск на підлеглих, щоб зірвати слідчі дії працівниками НАБУ щодо суддів ОАСК, включно з головою суду Павла Вовка.

За рік рейтинг президентської партії "Слуга народу" знизився з 65-40% до 26%, але при цьому партія все ще обганяє опонентів. 

Зеленський пояснив, що призначив першого президента України Леоніда Кравчука представником України у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу, бо він має авторитет в усій країні.

Громадяни України з 7 серпня зможуть в'їхати до Чорногорії без додаткових обмежень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News