Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Речник "опитування Зеленського": Люди круто сприйняли, рахуємо чесно

Неділя, 25 жовтня 2020, 21:17
Речник опитування Зеленського: Люди круто сприйняли, рахуємо чесно
Фото Ельдара Сарахмана, УП

Речник кампанії "5 питань президента" Артем Гагарін заявляє, що опитування, ініційоване Володимиром Зеленським, пройшло успішно і в межах законодавства, його попередні результати партія "Слуга народу" оголосить 26 жовтня.

Джерело: Артем Гагарін на брифінгу в одному з десяти місць у Києві, де рахують відповіді на 5 запитань президента

Пряма мова: "Всі звинувачення у можливих порушеннях закону виявилися безпідставними. Опитування відбулося цілком законно. Опитування "5 запитань від президента" пройшло в межах чинного законодавства. Інтерв'юери перебували поза межами дільниць, у них не було ніякої агітації, вони проводили опитування одразу після того як людина виходила з виборчої дільниці.

Опитування відбулося на високому рівні на більшості дільниць і викликало жвавий інтерес і реакцію українців. Люди активно брали участь у опитуванні. Я їздив по різних дільницях... В цілому люди дуже круто сприйняли це опитування - самі підходили, відповідали. Були якісь винятки але це винятки.

Ми плануємо на завтра підрахувати точну кількість дільниць та попередні результати опитування. Підрахунок усіх протоколів по всій країні триватиме до завтра. По його завершенні замовник опитування, яким є партія "Слуга народу", оголосить результати...

Підрахунок ми робимо максимально чесно. Як він відбувається, ми зможемо побачити після брифінгу".

Деталі: Гагарін заявив, що деякі політики влаштували "травлю інтерв'юерів", "чинили моральний тиск і залякували" - доходило навіть до фізичного насилля. Наприклад, у Вінниці напали і пошкодили одяг інтервюєа. Також були випадки, коли зіпсували скриньки.

Однак він запевнив, що "окремі інциденти не вплинуть на загальні результати".

Деякі інтерв'юери не змогли вийти на робочі місця. Хтось - за станом здоров'я, бо піднялася температура. Випадки невиходу інтерв'юерів до дільниць були поодинокими і також не завадять підбити підсумки, запевнив Гагарін.

На згадку про відео, на якому видно, що на Хмельниччині одна людина 7 разів відповідала на "5 запитань президента", він припустив, що це "банальний фейк", бо інтерв'юера відволікли.

Щодо віку інтерв'юерів Гагарін сказав, що він їх не набирав. Хто і як їх набирав, розповість згодом замовник - "Слуга народу".

Також, за словами Гагаріна, представники партії у понеділок пояснять, як буде використано результати опитування.

Технічною стороною опитування повністю займалася соціологічна компанія, сказав Гагарін.

З приводу легітимності речник кампанії наполягає: "Все було в межах закону. Немає підстав, що щось було не так".

Пряма мова: "Так, були недоліки - і ми це визнаємо. Але це не вплине на загальний результат".

Читайте також: "Почую кожного". Зеленський хоче дізнатись про суперечки на кухнях на всенародному опитуванні

Який злочин, таке і покарання. Або чому "народна відповідь" на перше питання президента нікого не здивує

Питання №1. Чому "друге важливе питання" президента дійсно має значення

Шантаж із ядерною зброєю: що стоїть за Зе-питанням про Будапештський меморандум

Передісторія: 

  • 13 жовтня президент Володимир Зеленський анонсував проведення у день виборів 25 жовтня всенародного опитування з питань. Самі питання він називав потім і не одразу, а одне за одним.
  • Ці 5 запитань стосуються: довічного ув'язнення за корупцію, створення вільної економічної зони на окупованій частині Донбасу, скорочення кількості народних депутатів до 300, легалізації каннабісу в медичних цілях, використання Будапештського меморандуму для відновлення територіальної цілісності України.
  • В Офісі президента пояснили, що це опитування, на відміну від конституційного референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків.
  • У більшості фракцій Верховної Ради розкритикували ідею президента. 
  • Заплановане президентом Володимиром Зеленським на 25 жовтня всеукраїнське опитування з п'ятьма питаннями буде фінансувати партія "Слуга народу". На організацію і роботу інтерв'юерів партії "Слуга народу" необхідно витратити 75 млн грн, а максимальна сума витрат може досягти 103 млн грн.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування