Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини вівторка і ночі: скасування антикорупційних норм, перерозподіл коштів

Середа, 28 жовтня 2020, 07:00

КС скасував е-декларації, незаконне збагачення та ще низку антикорупційних норм, Кабмін передав на дороги 62 мільйони із програми МОЗ по онкозахворюванням — актуальні новини 27 жовтня.

Про скасування антикорупційних норм

Конституційний Суд ухвалив рішення за конституційним поданням депутатів щодо відповідності Основному закону низки положень антикорупційного законодавства та визнав неконституційними окремі його положення.

Рішення КС означає скасування електронного декларування, скасування повноважень НАЗК на повну перевірку та моніторинг способу життя, скасування незаконного збагачення і конфіскації активів, набутих корупційним шляхом, скасування недостовірного декларування.

Про перерозподіл коштів

Кабінет міністрів передав 61,55 млн грн, передбачених у 2020 році МОЗ за програмою по удосконаленню молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, Укравтодору для покращення стану доріг загального значення у Львівській області.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

ОАСК вирішив, що директор НАБУ Артем Ситник має передати свої повноваження одному із своїх заступників, для виконання рішення КС. Суд встановив термін для виконання рішення - 1 місяць.

У кількох заступників голови Офісу президента Андрія Єрмака підозрюють коронавірус, у двох заступників уже підтвердили COVID-19.

Самопроголошений "президент" Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна починає стикатися з "терористичними загрозами" - і влада буде реагувати жорсткіше.

Можливість введення нових карантинних обмежень буде розглядатися в разі виявлення 15 тисяч нових випадків захворювання COVID-19 на добу.

На окрузі №208 у Бахмачі за результатом обробки 95,47% протоколів кандидат у народні депутати від "Слуги народу" Анатолій Гунько відірвався від лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка на 2,07%.

Першого заступника керівника ОПУ Сергія Трофімова можуть звільнити через незадовільну роботу ОПУ з головами ОДА та провал партії "Слуга народу" на місцевих виборах.

Вищий антикорупційний суд поновив розгляд справи щодо так званої формули "Роттердам+", за допомогою якої формувалася ціна на електроенергію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування