Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 17 грудня: смерть Кернеса, призначення в Кабміні

Четвер, 17 грудня 2020, 20:28
Новини 17 грудня: смерть Кернеса, призначення в Кабміні

Кернес помер, Рада призначила Шкарлета міністром освіти і науки України, — актуальні новини 17 грудня.

Про смерть Кернеса

Мер Харкова Геннадій Кернес, який лікувався від коронавірусу в Німеччині, помер.

В Офісі президента Володимира Зеленського відзначили, що до покійного міського голови Харкова Геннадія Кернеса неоднозначне ставлення у суспільства, але він працював на благо свого міста.

Про призначення в Кабміні

Верховна Рада підтримала кандидатуру Сергія Шкарлета на призначення міністром освіти і науки.

Рада також підтримала призначення голови Держгеокадастру Романа Лещенка міністром аграрної політики та продовольства України.

Разом з цим Рада не підтримала призначення колишнього виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем’єр-міністра - міністра енергетики.

Про Толоку Української правди

УП дарує футболку з оновленим Дон Кіхотом кожному підписнику Толоки УП, який підтримає видання від 1000 грн на рік. Акція діє до 7 січня. 

Долучайтеся до Толоки УП і отримуйте ексклюзивні промокоди від бізнес-партнерів Української правди.

 

Про інші важливі новини

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Росія буде збільшувати підтримку окупованих територій Донбасу, а відносини з Україною можливі лише після поступок із боку Києва.

Глобальна ініціатива COVAX щодо вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19 затвердила заявку України на отримання 8 мільйонів доз вакцини, якою зможуть безкоштовно прищепити 4 мільйони українців із груп ризику. 

Верховна Рада ухвалила закон про штрафні санкції для суб’єктів господарювання, які допускають відсутність масок чи респіраторів на громадянах.

Президент США Дональд Трамп говорив деяким радникам, що відмовиться покинути Білий дім у день інавгурації новообраного президента Джо Байдена.

Президент Росії Володимир Путін прокоментував розслідування про можливу причетність співробітників ФСБ РФ до отруєння Олексія Навального, заявивши, що опозиціонер користується підтримкою спецслужб США.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування