Микитасю не обрали запобіжний захід: захист оголосив відвід судді

Середа, 30 грудня 2020, 20:37
Микитасю не обрали запобіжний захід: захист оголосив відвід судді
"Слово і діло"

Шевченківський районний суд Києва не обрав запобіжний захід забудовнику екснардепу Максиму Микитасю в справі про замовлення викрадення людини через заяву про відвід слідчому судді.

Джерело: трансляція судового засідання 30 грудня

Деталі: На думку адвокатів, відбулося порушення процедури авторозподілу суддів. Вони також звернули увагу, що Микитась був повідомлений про розгляд питання запобіжного заходу за пів години до початку судового засідання (а не за 3 години, як того вимагає закодавство).

Захист Микитася також заявив кілька клопотань про витребування матеріалів і документів у справі, жодне з яких суддя Наталія Аббасова не задовольнила.

Після цього адвокати попросили коротку перерву і склали письмову заяву про відвід судді.

Розглянути її планують о 9.00 31 грудня.

Що передувало: Захист екснардепа Максима Микитася, який дав покази проти заступника голови Офісу президента Олега Татарова, заявив про провокацію в поліцейському розслідуванні.

Передісторія: 

  • Із 2 грудня Максим Микитась перебуває під домашнім арештом. Він пішов на угоду зі слідством у справі, яку розслідує НАБУ.
  • 29 грудня Національна поліція повідомила, що Микитась замовив викрадення людини у Києві 8 грудня. Йому оголосили нову підозру.
  • З 2017 року НАБУ розслідує можливі зловживання та розкрадання грошей під час будівництва житла для Нацгвардії. Будівництво вела компанія "Укрбуд" Микитася. 
  • Микитась отримав підозру від НАБУ у жовтні 2019 року. 20 січня 2020 року його зняли з рейсу при спробі вильоту з України.
  • Антикорупційні органи вважають, що на прохання забудовників нинішній заступник керівника Офісу президента Олег Татаров міг домовитись про написання позитивної для фірми експертизи. Її зробив Київський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр Міністерства внутрішніх справ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News