Головні новини п’ятниці і ночі: причини пожежі у Харкові, реакція Кремля на розслідування Навального

Субота, 23 січня 2021, 07:00

Заступник Авакова розкрив деталі пожежі і пояснив, чому не врятували пенсіонерів, Пєсков каже, що палацом під Геленджиком Путін навіть не користується — актуальні новини 22 січня.

Про причини пожежі

23 січня 2021 року в Україні буде оголошено днем жалоби у зв'язку із загибеллю 15 осіб у будинку для літніх людей, який функціонував незаконно в Харкові.

Правоохоронці затримали 4 людей, причетних до організації діяльності пансіонату для літніх людей у Харкові, де сталася пожежа з 15 жертвами, їм готують повідомлення про підозру. 

В МВС кажуть, що врятувати 15 людей у пожежі, яка сталася в Харкові 21 січня, не вдалося через швидке поширення вогню та фізичний стан осіб, які перебували на другому поверсі приватного геріатричного пансіонату.

Про реакцію Кремля на розслідування про палац Путіна

Речник президента Росії Дмитро Пєсков називає "брехнею" інформацію про приналежність Володимиру Путіну величезного маєтку під Геленджиком із територією мінімум 68 гектарів і з захищеним від польотів небом, але власників не називає.

Водночас московська фірма ТОВ "Аерокомплекс", яка займається оснащенням аеропортів наземним обладнанням, ненавмисно підтвердила інформацію з розслідування Олексія Навального про "палац Путіна".

Про Толоку Української правди

УП дарує футболку з оновленим Дон Кіхотом кожному підписнику Толоки УП, який підтримає видання від 1000 грн на рік. Акцію продовжено до кінця січня.

Долучайтеся до Толоки УП і отримуйте ексклюзивні промокоди від бізнес-партнерів Української правди.

Про інші важливі новини

23 січня о 16:40 американська приватна космічна компанія Ілона Маска SpaceX здійснить наймасовіший за кількістю корисних навантажень запуск в історії космонавтики. Місія Transporter-1 доставить на орбіту відразу 143 супутника.

Лідери країн ЄС на відеосаміті в четвер домовились залишити кордони відкритими всередині блоку з огляду на продовження боротьби з коронавірусом, але висловились за впровадження обмежень на несуттєві поїздки.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає доволі успішним результат жорсткого карантину, який триває з 8 січня, адже кількість нових хворих і кількість госпіталізованих знизилася, а свята не дали різкого спалаху коронавірусної хвороби. 

Низка народних депутатів від "Слуги народу", ОПЗЖ та групи "За майбутнє" скаржилися очільнику Державної прикордонної служби на дії його підлеглих відносно себе, своїх родин чи помічників, зокрема нарікали, що прикордонники відмовляють у в’їзді їхньому оточенню.

У підземному переході на Майдані Незалежності, що у центрі Києва, обвалилася підвісна конструкція стелі.

Українськомовний YouTube-канал Geek Journal, який оглядає фільми та серіали, можуть заблокувати назавжди, оскільки на нього поскаржився канал "1+1" 4 рази із 3 можливих.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:12
Командувач Нацгвардії: Росіянам знадобляться роки, щоб захопити Харків
14:10
Колишній Запорізький депутат-комуніст отримав 15 років тюрми за наведення російських ракет
14:05
оновленоУ Харкові пролунали вибухи: мер повідомив про приліт
14:00
Атака на харківську телевежу не вплине на доступ до ЗМІ у місті - Терехов
13:58
відеоДілки два місяці "маринували" ухилянтів у прикордонні в очікуванні трансферу до Угорщини
13:55
"Метінвест" з травня підвищить зарплати працівникам підприємств: на скільки зросте оклад
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:41
Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги може бути проблемою – посол
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
Усі новини...