Лукашенко назвав Навального "німецьким протестуном"

Четвер, 28 січня 2021, 16:50
Лукашенко назвав Навального німецьким протестуном

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розкритикував дії російського опозиціонера Олексія Навального і висловив підтримку президенту Володимиру Путіну.

Джерело: Белта, яка цитує Лукашенка

Пряма мова Лукашенка щодо розслідування Навального: "Якщо хтось вирішив боротися, особливо проти сильних світу цього, проти влади, проти Президента, вирішив здійснювати боротьбу з корупцією, треба бути самому кришталево чистим. Не повинно у тебе бути жодної коми, літери в твоїй біографії, щоб хтось міг за це зачепитися".

"Я просто говорю: для того, щоб вести цю боротьбу, треба самому бути поза підозрою".

"Випустили в Німеччину (захотів там лікуватися), і в цей час, будучи в несвідомому стані, склепав двогодинний фільм. Що, люди цього не розуміють?"

Деталі: Лукашенко назвав Навального "німецьким протестуном" та нагадав, що проти російського опозиціонера порушували кримінальну справу. І, за твердженням, білоруського політика, Путін помилував Навального.

Згадав Лукашенко і про фільм, який Навальний зняв у Німеччині, проте про зміст самого фільму не говорив, адже нібито не вивчав фактів.

Лукашенко переконаний, що ні Білорусі, ні Росії спокійно жити не дадуть, адже, на його думку, Росію "треба загнати у стійло, і це – сьогоднішня мета дій з-за кордону, починаючи зі США".

На думку самопроголошеного білоруського президента, Путіну не пробачать, що він об’єднав Росію. Крім того, Лукашенко наголосив, що він завжди був на одному боці барикад із Путіним і має намір продовжити "далі воювати".

Передісторія:

  • Увечері 17 січня Навального затримали на паспортному контролі в аеропорту "Шереметьєво" у Москві, куди він прилетів з Берліна, де лікувався після отруєння препаратом "новічок". 
  • 18 січня в російських Хімках в будівлі Управління внутрішніх справ почався суд над Навальним. У результаті його арештували на 30 діб.
  • Під час масових акцій протесту в Москві силовики застосовують силу проти мітингувальників.
  • Путін особисто прокоментував розслідування Навального
  • Після арешту Навальний випустив розслідування про палац Путіна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування