Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін заявив, що Навального використовують на тлі наслідків пандемії

Неділя, 14 лютого 2021, 16:28
Путін заявив, що Навального використовують на тлі наслідків пандемії

Президент РФ Володимир Путін вважає, що опозиціонера Олексія Навального "використовують" на тлі роздратування росіян, що накопичилося через пандемію.

Джерело: Путін у ході зустрічі з керівниками ЗМІ в режимі відеоконференції, уривки якої були показані в ефірі телеканалу "Росія-24", пише Інтерфакс

Пряма мова: "З приводу того, що люди виходили на протести, в тому числі й не через цього фігуранта. Так, напевно, ви маєте рацію. Так і є. Ви знаєте, в чому справа, адже і фігуранта цього використовують саме зараз, саме тоді, коли у всіх країнах світу, в тому числі, у нас виникає втома у людей, виникає накопичене роздратування, виникає невдоволення, в тому числі, по відношенню до умов, у яких вони живуть, рівня доходів".

Деталі: За словами Путіна, коли людина починає гірше жити, вона починає звинувачувати в цьому начальство. "Така доля начальства. Тут уже нічого не поробиш", – сказав він.

Путін констатував, що цим намагаються користуватися і в Європі, і в США, і в інших країнах. Він зазначив, що в Росії цим скористатися не вийшло, але роздратування людей накопичується, проблем іще багато, в тому числі фінансових.

На думку президента РФ, в поточній ситуації влада повинна набратися терпіння і працювати ритмічно, "не заливати грошима проблеми".

Передісторія: 

  • Навального, який намагається викривати представників російської влади та не раз перебував під арештом, отруїли в РФ препаратом "Новічок". 20 серпня 2020 року він знепритомнів у літаку, потрапив до реанімації, потім впав у кому.
  • Навального врятували в німецькій клініці Charité.
  • 17 січня 2021 року після повернення з Німеччини Навального затримали. Його звинуватили в невиконанні зобов'язань умовно засудженого у справі "Ів Роше".
  • 2 лютого суд у Москві ухвалив рішення, що Навальний повинен сісти у в'язницю більш як на 2,5 роки через справу "Ів Роше". У той же день люди вийшли на вулиці по всій Росії. За декілька годин кількість затриманих перевищила тисячу людей.
  • Масштабні акції протесту проти арешту Навального відбулися в різних містах Росії 23 і 31 січня. 23 було затримано майже 3,5 тисячі осіб, 31 січня – більше 5 тисяч, в тому числі більше 80 журналістів. Це рекордні цифри затриманих у Росії принаймні за 10 років.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування