НАБУ: Адвокати намагаються скасувати підозру Татарову

Середа, 24 лютого 2021, 09:19
НАБУ: Адвокати намагаються скасувати підозру Татарову
Фото НАБУ

Національне антикорупційне бюро заявляє, що адвокати заступника керівника Офісу президента Олега Татарова намагаються у будь-який спосіб скасувати підозру своєму підзахисному і  розповсюджують неправдиву інформацію про бюро.

Джерело: НАБУ у Telegram

Дослівно: "Адвокати заступника керівника Офісу президента, намагаючись у будь-який спосіб скасувати підозру своєму підзахисному, розповсюджують недостовірну інформацію: нібито детективи НАБУ повідомили про підозру посадовцю в незаконний спосіб, залишивши документ за місцем роботи, а не проживання".

Деталі: У НАБУ наголосили, що детективи повідомили Татарову про підозру у спосіб, передбачений КПК України. Зокрема, 18 грудня 2020 року в пошуку посадовця представники НАБУ відвідали місця офіційної реєстрації та проживання заступника керівника ОП, де його не застали, і залишили повідомлення про підозру в ЖЕКу та за місцем роботи. 

У бюро підкреслили, що усі ці процесуальні дії задокументовані і є в матеріалах кримінального провадження.

Там також додали, що детективи НАБУ та прокурори САП готові надати ці матеріали на розгляд Вищого антикорупційного суду, який уповноважений ухвалювати рішення в кримінальних провадженнях, підслідних НАБУ

Читайте також: Корупційні горішки для Зеленського. Як Банкова замовчує корупцію

Передісторія:

  • 1 грудня 2020 року стало відомо, що НАБУ розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Вона стосується можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася. 
  • 14 грудня 2020 року Печерський суд ухвалив передати справу, в якій фігурує Татаров, від НАБУ до Держбюро розслідувань. У НАБУ на це відповіли, що такі рішення суперечать закону. 
  • 18 грудня 2020 року в.о. керівника САП Максим Грищук підписав підозру Татарову.  Її планували вручити 18 грудня. Детективи НАБУ також отримали право на затримання Татарова і проведення обшуків в Офісі президента і за місцем проживання Татарова.
  • 21 грудня 2020 року радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків.
  • 30 грудня 2020 року Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Офісу генпрокурора і не став обирати запобіжний захід Татарову, підозрюваному у причетності до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:24
ФДМУ за тиждень провів 8 успішних аукціонів з приватизації на 28,5 мільйонів
19:59
Якою буде освіта у професійних ліцеях і як формуватимуть їхню мережу: відповідає МОН
19:53
"Тиждень чекали": Буданов розповів деталі збиття російського Ту-22
19:49
фотоЗеленський провів нараду біля розбомбленої багатоповерхівки в Дніпрі
19:48
відеоУ Києві рятувальники винесли понад 10 собак і котів із палаючої квартири: 6 тварин загинули
19:35
ЗМІ дізнались, які заходи включатиме новий пакет санкцій проти РФ
19:27
Нідерланди невідкладно дають понад €200 млн на ППО та снаряди для України
19:26
"Під виглядом співробітників Бюро видурювали у людей гроші": ДБР викрило шахрайську схему
19:15
фотоНа Дніпропетровщині ворог атакував рятувальників, коли ті гасили пожежу від обстрілу
19:14
Понад 55% мережі системно важливих банків здатні працювати під час блекауту – НБУ
Усі новини...