Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Український, польський і литовський парламенти спільною заявою засудили агресію РФ

Четвер, 22 квітня 2021, 06:25
Український, польський і литовський парламенти спільною заявою засудили агресію РФ

Віцеспікери українського, польського та литовського парламентів підписали у Широкиному на Донбасі спільну заяву про підтримку України та засудження агресивних дій Росії.

Джерело: Донецька ОДА

Пряма мова віцеспікера Сейму Литовської Республіки Паулюса Саударґаса: "Ми хочемо об'єднати усі наші зусилля, щоб цей конфлікт був погашений, і щоб Україна відновила цілісність своїх кордонів. Ми побачили сьогодні страшну картину, і разом маємо це зупинити!"

Пряма мова віцемаршалка Сейму Республіки Польща Малгожати-Марії Гошевської: "На жаль, я бачила вже не одну війну. Я спостерігала війну не лише тут, в Україні, а й у Грузії. На мою думку, їх об'єднує дві речі: страшна гнітюча тиша, яка панує зараз там, де колись вирувало життя; і винуватець цього - Російська Федерація, саме вона принесла біль, руйнування і спустошення на ці землі".

Деталі: Перший заступник Голови ВР України Руслан Стефанчук, Гошевська і Саударґас 21 квітня відвідали Маріупольський порт, КПВВ "Гнутове" та селище Широкине, де підписали спільну заяву про підтримку України та засудження агресивних дій Росії.

Предісторія:

  • Останні тижні Росія стягує свої війська до українського кордону, називаючи це "плановими навчаннями". Водночас, у Білому домі кажуть, що із 2014 року – це найбільша військова присутність російської армії біля українського кордону. 
  • Президент Володимир Зеленський вважає, що загостренням напруги на Сході України Росія проводить тест Заходу і намагається його залякати.
  • Нарощування військ РФ у окупованого Криму та біля українських кордонів підтверджують міжнародні розслідувачі, ЗМІ та супутникові знімки
  • Міністр зовнішніх справ Дмитро Кулеба заявив, що за кілька тижнів Росія буде готова до нападу на Україну, водночас, чи точно вона піде по такому сценарію спрогнозувати неможливо.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...