Новини 14 червня: членство в НАТО через ПДЧ, звинувачення Путіна на адресу України

Понеділок, 14 червня 2021, 21:26
Новини 14 червня: членство в НАТО через ПДЧ, звинувачення Путіна на адресу України

Лідери НАТО схвалили комюніке, Путін заявив, що Росія проводить планові навчання, а Україну звинуватив у стягуванні військ – актуальні новини 14 червня.

Про План дій щодо членства

В НАТО оголосили, що Україна отримає членство через ПДЧ. Також закликають рухатися до членства через виконання Річних національних програм.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що Росія не матиме впливу на рішення про вступ України до Альянсу.

Про звинувачення Путіна

Путін звинуватив Україну у постійному стягуванні військ до зони бойових дій на Донбасі. Додав, що Росія цього зі свого боку не робить, а проводить планові військові навчання на своїй території.

При цьому Росія розпочала тактичні навчання у Воронезькій області, де будуть задіяні бомбардувальники Су-34 та дальні перехоплювачі Міг-31. 

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Україна виступає проти "Північного потоку-2" і умовою його запуску має бути деокупація українських територій і енергобезпека України.

Колишній редактор опозиційного телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич, затриманий у Білорусі, на пресконференції, організованій білоруськими силовиками, заявив, що у СІЗО його ніхто не бив і почуває він себе добре.

Шевченківський суд Києва засудив двох колишніх працівників київського спецпідрозділу "Беркут" Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоня до трьох років позбавлення волі у справі про розгін Майдану 30 листопада 2013 року.

Оціночна кількість розгорнутих ядерних боєприпасів у 2021 році зросла з 3720 до 3825; близько 2000 з них – майже всі належать Росії і США – перебували в стані підвищеної боєготовності.

Внутрішній український "ковід-сертифікат" має з’явитися в додатку "Дія" 1 липня.

За минулу добу в Україні зафіксували 420 нових випадків захворювання на COVID-19, госпіталізували 464 особи, зареєстрували 13 летальних випадків і 3 328 одужань.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News