Новини 23 червня: британський есмінець, РФ та "Sea Breeze"

Середа, 23 червня 2021, 21:27

Росіяни заявили, що відкрили "попереджувальний" вогонь у бік британського есмінця у Чорному морі, РФ вимагає від США відмови від "Sea Breeze" під приводом "мілітаристських настроїв у Києві" — актуальні новини 23 червня.

Про британський есмінець

Міноборони РФ заявило, що російський прикордонний сторожовий корабель відкрив попереджувальну стрільбу в бік есмінця Великої Британії "Defender" у Чорному морі, а бомбардувальник Су-24М виконав "попереджувальне бомбометання" через нібито "порушення кордону РФ" поблизу окупованого Севастополя.

Внаслідок цього британський корабель "Дефендер" покинув, як кажуть в Москві, "територіальне море Росії".

Міністр закордонних справ Кулеба після інциденту заявив, що Україні необхідна якісно нова взаємодія із членами НАТО у Чорному морі.

Міноборони Британії заперечило обстріл росіянами есмінця Defender — вони заявили, що корабель здійснює мирний прохід відповідно до міжнародного права і попереджувальний вогонь по ньому не відкривався.

Про "Sea Breeze"

Москва закликає Вашингтон відмовитися від проведення багатонаціональних морських військових навчань "Sea Breeze 2021" у Чорному морі.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

В Україні зафіксували один з найнебезпечніших штамів коронавірусу "Дельта", який з'явився в Індії — штам виявили у двох жінок, які повернулися з РФ.

Міністр оборони РФ Шойгу заявив, що ситуація у Європі вибухонебезпечна, а в світі є загроза нового протистояння – більш небезпечного, ніж за часів холодної війни.

У липні очікується поставка в Україну 7,7 млн доз вакцини від коронавірусу, з яких 5,325 млн – китайський Coronavac.

Речником президента Володимира Зеленського стане ведучий з телеканалу олігарха Ріната Ахметова "Україна 24" – Сергій Никифоров.

За добу 22 червня в Україні зафіксували 835 нових випадків COVID-19 і 70 летальних випадків, госпіталізували 419 осіб, одужали 2 292 особи.