Новини 12 липня: перемога партії Санду, стаття Путіна українською

Понеділок, 12 липня 2021, 21:11
Новини 12 липня: перемога партії Санду, стаття Путіна українською

На дострокових виборах у Молдові перемогла партії Маї Санду, Путін опублікував на сайті Кремля статтю про єдність народів – актуальні новини 12 липня.

Про партію Санду

Після опрацювання 100% протоколів ЦВК Молдови повідомила про впевнену перемогу на дострокових виборах партії "Дія і Солідарність" (PAS) Маї Санду з результатом 52,8% голосів виборців.

На другому місці - блок Партії соціалістів і Партії комуністів (ПСРМ-ПКРМ) з підтримкою 27,17% голосів.

Про статтю Путіна

Президент Росії Володимир Путін опублікував на сайті Кремля статтю українською та російською мовами статтю про "про історичну єдність росіян та українців".

Вона починається з того, що він пригадує сказані нещодавно слова про те, що "українці та росіяни – один народ, одне ціле".

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Вакцину проти COVID-19 Pfizer тепер використовуватимуть у центрах масової вакцинації. Вона буде доступна для всіх охочих, але з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

Поблизу Харкова депутати від "Опозиційної платформи – За життя" відновили пам'ятний знак дружби українського і російського народів, проте згодом невідомі у масках його знесли.

Печерський суд Києва обрав ексзаступнику міністра оборони, бойовому генералу Ігорю Павловському запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці з альтернативою застави у майже 500 мільйонів гривень.

У центрі Києва на вулиці Січових Стрільців почали зносити модерністичний фасад навчально-методичного павільйону "Квіти України".

Нардепка Олександра Устінова повідомила, що фракція "Голос" на своєму засіданні проголосувала за звільнення з посади керівника фракції Ярослава Железняка – тимчасово виконувати обов'язки голови фракції буде кіборг Роман Костенко, заступник керівника фракції. Сам Железняк пише, що це рішення не вважається ухваленим

За минулу добу в Україні зафіксували 174 нових підтверджених випадки COVID-19, госпіталізували з коронавірусною хворобою чи підозрою на неї 266 осіб, померли 7 хворих, одужали 236 осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News