Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сутички на Банковій: Суд арештував лідера черкаського “Нацкорпусу” та ветерана “Азову”

Вівторок, 31 серпня 2021, 02:56
Сутички на Банковій: Суд арештував лідера черкаського “Нацкорпусу” та ветерана “Азову”
Довбиш / Кухарчук. Фото: “Нацкорпус”

Печерський райсуд Києва арештував ветерана полку "Азов" Олега Довбиша і керівника черкаського відділення праворадикальної партії "Національної корпус" Дмитра Кухарчука  - їх підозрюють в участі в зіткненнях з правоохоронцями під час протестів на Банковій 14 серпня.

Джерело: "Ґрати"

Деталі: Як зазначається, прокурор клопотав про арешт без застави, і суд з ним погодився. Довбиша  та Кухарчука арештували на два місяці.

За версією слідства, Кухарчук та Довбиш вдарили ногою поліцейських. Їм інкримінують хуліганство із застосуванням зброї (частина 4 статті 296 ККУ).

Обидва заперечили провину. Зокрема, Довбиш  повідомив, що він ніс службу в зоні АТО в складі батальйону міліції, а потім працював у поліції, і не став би бити колишніх колег. Він також стверджував, що з собою у нього не було ніякої зброї. Кухарчук підтвердив, що він був на Банковій 14 серпня, але нікого не бив, а лише виступав на мітингу. Він заявив, що його справа - замовна, і звинуватив у цьому Офіс президента.

Захист вважає, що прокуратура не надала доказів провини Довбиша  та Кухарчука. На фото і відео, долучених до матеріалів справи, відображені кілька сотень людей і підозрюваних неможливо розрізнити в натовпі. Також немає доказів того, що потерпілі отримали тілесні ушкодження. У справі є тільки інформація про те, що поліцейські зверталися в лікарню з хімічними опіками очей.

Крім того адвокати заявили в суді, що слідство тисне на суд - в суботу поліція Києва опублікувала пресреліз про те, що суд вже заарештував підозрюваних.

Передісторія:

  • 14 серпня між представниками "Національного корпусу", що прийшли мітингувати під Офіс президента, та представниками Національної поліції сталися сутички.
  • 7 поліцейських отримали опіки очей, декілька нацгвардійців отримали травми. За фактом завдання тілесних ушкоджень співробітникам поліції   розпочато кримінальне провадження.
  • Джерело "Української правди" у правоохоронних органах заявляє, націоналісти дорогою на Банкову пограбували машину, яка привезла продукти до магазину поруч.
  • Після акції  під Офісом президента на кореспондента видання "Букви" Олександра Кужельного напали. "Національний корпус" заявляє, що молодики, які побили Кужельного, начебто вже "понесли покарання", а також перепросили у журналіста.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запустили ракети: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...