Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ткаченко не прийшов до Кличка. Той назвав його некультурним міністром

Вівторок, 31 серпня 2021, 15:47
Ткаченко не прийшов до Кличка. Той назвав його некультурним міністром

Мер Києва Віталій Кличко назвав некультурним вислови міністра культури Олександра Ткаченка на свою адресу.

Джерело: повідомлення на сайті КМДА

Пряма мова Кличка: "Олександра Ткаченка запросили, аби заслухати інформацію про діяльність у сфері охорони культурної спадщини у столиці. Івана Вигівського (начальник Головного управління Нацполіції у місті Києві) – познайомитися, оскільки його нещодавно призначили на посаду, та, аби він поінформував депутатів про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадської безпеки та порядку в місті Києві".

"Пам’ятки, перебуваючи в приватній власності чи оренді, руйнуються або їх руйнують власники. Громада протестує. Громада протестує, а Міністерство культури і поліція на це адекватно не реагують. Так було, наприклад, із садибою Барбана. Будівля, яку нещодавно зніс забудовник, не була внесена Міністерством культури України до Реєстру об’єктів культурної спадщини.

І міністерство погодило історико-містобудівне обгрунтування і проектну документацію об’єкта будівництва на Обсерваторній, 6. Поліція ж не припинила незаконне знесення. І це – не єдиний подібний випадок.

Міністр культури на наше запрошення прийти на засідання через соцмережі передав, що, мовляв, "не на тих напали". І це, мовляв, він Віталія Кличка до себе викличе. Ну якось некультурно для міністра культури… Олександра Ткаченка хочуть послухати депутати Київради, яких, нагадаю, обрали кияни. І подібний тон спілкування – це неповага і до депутатів, і до громади міста. Якось тримайте себе в руках, пане міністре".

Деталі: Кличко заявив, що за останніх три роки та перше півріччя цього року столична влада направила 35 подань до Мінкульту. У них ідеться про те, щоб занести 1 542 пам’ятки та щойно виявлених об’єкти культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

За його словами, протягом квітня 2021 року до департаменту КМДА надійшли накази від міністерства за 2018-2021 роки про занесення усього 73 об’єктів культурної спадщини до цього реєстру.

Від Мінкульту на засідання Київради прийшла заступниця міністра Світлана Фоменко. Від столичної поліції – заступник начальника поліції міста Києва Віктор Нечитайло.

Передісторія:

  • Між Кличком з одного боку та Ткаченком з іншого нещодавно виник конфлікт через знесення історичної будівлі в Києві. Забудовник зніс у столиці так званий будинок Барбана. Ткаченко після цього заявив, що йому соромно за столичну владу. Водночас, звинуваченнями посадовці традиційно обмінюються в соцмережах. 
  • Кличко у відповідь звинуватив Міністерство культури та інформполітики, а також поліцію у тому, що вони не запобігли знесенню будинку Барбана.
  • Пізніше Кличку зателефонувализ Офісу президента та запросили на засідання РНБО. Мер Києва відмовився через робочу поїздку в справах Асоціації міст України на Чернігівщину. В ОП вважають відмовками причини неявки на засідання РНБО, озвучені Кличком.
  • Мер Києва Віталій Кличко викликав міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка та начальника Київського управління поліції Івана Вигівського на пленарне засідання Київської міської ради, яке відбудеться у вівторок 31 серпня. 
  • Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко відповів міському голові Києва Віталію Кличко на виклик до Київради: сам не прийде, бо у відпустці, проте замість нього завітає заступниця Світлана Фоменко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування