Новини 22 вересня: обстріл авто Шефіра, обов’язкова вакцинація

Середа, 22 вересня 2021, 20:54

Невідомі обстріляли машину першого помічника Зеленського Сергія Шефіра; МОЗ планує запровадити обов’язкову вакцинацію для працівників деяких сфер — актуальні новини 22 вересня.

Про стрілянину

Біля Лісників стріляли у автомобіль першого помічника Зеленського Сергія Шефіра, поранений водій машини. Шефір не постраждав. Нападників шукають. Правоохоронці ввели спецоперацію "Сирена".

В Офісі президента заявили, що напад на Шефіра можна кваліфікувати як спробу демонстративного вбивства ключового члена команди, що пов’язано із боротьбою проти олігархів.

"Передавати мені привіт пострілами з лісу в автомобіль мого друга – це слабкість. А ось відповідь буде сильною", – про це заявив Зеленський у своєму відеозверненні.

Про вакцинацію

МОЗ хоче зобов’язати до вакцинації працівників закладів освіти, міністерств, центральних і місцевих органів виконавчої влади.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Комітет ПАРЄ відхилив кандидатури України на посаду судді Європейського суду з прав людини, тому що не всі відповідають критеріям.

"Люди з певними психічними розладами використовують свої цифрові пристрої інакше, ніж інші" — Apple планує додати в iPhone функцію для виявлення депресії.

Прикордонники затримали сепаратиста, який отримав ряд "нагород" від РФ за підтримку окупаційної влади в Криму.

Кабмін не продовжив контракти з головою наглядової ради "Укрзалізниці" Шевкі Аджунером та членами Сергієм Лещенком, Андреасом Матьє та Олегом Журавльовим.

Невідомий влаштував стрілянину у кафе в Черкасах і вбив чоловіка. За даними джерел "УП", загиблий Михайло Козлов місцевий бізнесмен і кримінальний авторитет.

За добу 21 вересня в Україні зафіксували 6 754 нових випадки COVID-19 і 105 летальних випадків, госпіталізували 2 175 осіб, одужали 2 095 осіб. Також за минулу добу вакцинували 116 005 людей.